Foto: Boriss Koļesņikovs

Tukuma domnieki piektdien ārkārtas sēdē atlaida no amata pilsētas mēru Juris Šulcu. Par domes priekšsēdētāja atlaišanu balsoja seši no 11 deputātiem.

Ierosinājumu atlaist Šulcu iesniedza domnieki Juris Jakušenoks (LC), Ruta Celitāne (Tautas partija, TP), Linda Frišenbrūdere (TP), Uldis Svilpe («Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK), Agris Jaunkļaviņš (Latvijas Zemnieku savienība) un Jānis Kotāns (Kristīgo demokrātu savienība). Visi seši deputāti ietilpst vienā frakcijā, kuru vada Kotāns.

Šulcs stāstīja, ka deputāti piektdien debatēs tā arī neesot pauduši konkrētus argumentus, kamdēļ mērs būtu jāatlaiž. «Turpinājās vecā dziesma par to, ko neesmu paveicis. Taču deputāti diemžēl ir aizmirsuši, ka arī viņiem ir jāuzņemas atbildība par pilsētā notiekošo,» pauda Šulcs.

Viņš atzina, ka dažādas sīkas neprecizitātes domes darbā ir pieļautas, taču tās nav tik nopietnas, lai būtu par pamatu atlaišanai.

Arī domes lēmumā par priekšsēdētāja atlaišanu konkrēts pamatojums neesot minēts, kaut gan to pieprasa likums par pašvaldībām. Šulcs pauda cerību, ka Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija rūpīgi izvērtēs lēmumu, jo tas varētu izrādīties arī neatbilstošs likumam.

Par jauno mēru deputāti varētu lemt nākamnedēļ, bet līdz tam pašvaldību vadīs domes priekšsēdētāja vietnieks Uldis Svilpe.

Lielā interesentu skaita dēļ domes sēde notika nevis pašvaldības sēžu zālē, bet gan Tukuma mūzikas skolas zālē. Domes sēdē piedalījās vairāki desmiti iedzīvotāju, bet sēdes laikā notika arī pikets. Mēra atbalsta akcijā piedalījās apmēram divi simti cilvēku, kas ar dziesmām un saukļiem aicināja Šulcu atstāt amatā.

Pilsētas mēra atlaišana saistīta ar viņa iebildumiem pret poliklīnikas privatizāciju.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Ivars Gaters kā nelikumīgu apturējis Tukuma domes lēmumu nodot privatizācijai pilsētas slimnīcas un poliklīnikas ēku, jo viens no deputātiem Juris Jakušenoks, balsojot par nama pārdošanu, bijis interešu konfliktā — viņa sievai pieder uzņēmums, kas poliklīnikā nomā telpas. Tomēr 20. novembra sēdē deputāti atkal nobalsoja par poliklīnikas un slimnīcas privatizāciju.

Šulcs (1955) dzimis Kandavā, Rīgas Politehniskajā institūtā ieguvis ceļu satiksmes inženiera specialitāti. No 1990. gada Šulcs strādā Tukuma pašvaldībā, bijis priekšsēdētāja vietnieks, komunālās un sociālo lietu nodaļas vadītājs. Šulcs vada Latvijas pilsētu savienību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp