Šogad — 6. janvārī — arī Lietuvas galvaspilsētā Viļņā aplaupīta banka, kuras apsardze uzticēta starptautiskajam uzņēmumam «Group 4 Falck». Latvijas likumsargi gan nevelk paralēles starp šo laupīšanu un neseno zādzību no Latvijas Unibankas.

6. janvārī Viļņā pagaidām nenoskaidroti uzbrucēji uzbrukuši Lietuvas «Hansa-LTB» bankas apsargam, sasējuši viņu un atņēmuši ieroci, kā arī atslēgas. Lietuvas «Hansa-LTB» banku apsargā uzņēmums «Group 4 Falck», kas apsargā arī Latvijas Hansabanku un Unibanku.

Pēc uzbrukuma apsargam no bankas trijiem seifiem pazuda aptuveni 700 000 Lietuvas litu jeb 130 000 latu.

Lietuvas «Group 4 Falck» uzņēmumā «Falck Security»  kategoriski atteicās sniegt jebkādus komentārus par notikušo laupīšanu, norādot, ka notikušo uzņēmums nekomentē.

Savukārt Latvijas Hansabankas preses sekretārs Artūrs Eglītis informēja, ka bankas drošības nodaļa regulāri pārskata un uzlabo sadarbību ar uzņēmumu «Falck Apsargs», kas veic bankas apsardzi. Pēc iepazīšanās ar naktī uz svētdienu notikušo Unibankas aplaupīšanu vēl vairāk uzmanības pievērsīs sadarbības veicināšanai un uzticības veidošanai starp banku un apsardzes uzņēmumu.

Valsts policijas preses un sabiedrisko attiecību biroja pārstāvis Aigars Bērziņš sacīja, ka Rīgas Galvenās policijas pārvaldes darbinieki sazināšoties ar Lietuvas kolēģiem, un notiks arī informācijas apmaiņa par abiem gadījumiem. Taču pašlaik likumsargi starp abiem gadījumiem nevelkot paralēles, jo notikušie uzbrukumi pēc savas formas atšķiroties.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp