«Siemens» rada pildspalvtālruni, «Samsung» tālruni- satelīttelevīzijas uztvērēju

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Ко&#10

Vācijas kompānija «Siemens» ir radījusi jaunu GSM mobilo tālruni, kas pēc izskata līdzinās pildspalvai. Tā galvenā priekšrocība ir spēja atpazīt rakstītu tekstu. Ja lietotājs ar jauno ierīci «PenPhone» uzraksta tālruņa numuru vai īsziņas tekstu uz jebkuras virsmas, tas automātiski ierakstās mobilā telefona atmiņā.

Savu jauno ražojumu «PenPhone» kompānija gatavojas demonstrēt izstādē «CeBIT 2004», kas 8. martā sāksies Hannoverē, raksta portāls «Compulenta». Jaunais tālrunis, kura izmēri ir 140 x 19 milimetru, darbojas trijos diapazonos. Pagaidām nav zināma jaunā tālruņa cena un laiks, kad tas varētu parādīties pārdošanā.

Savukārt kompānija «Samsung» radījusi pasaulē pirmo mobilo tālruni, kas spēj uztvert satelīttelevīzijas programmas. Lai gan darbs pie ierīces vēl nav beidzies, «Samsung» plāno jau šogad aprīlī laist klajā satelīttelevīzijas programmu pārraides dienesta testa versiju. Paredzēts, ka jūlijā dienests sāks darboties uz komerciāliem pamatiem, raksta portāls «Compulenta».

Jaunais tālrunis uzbūvēts, izmantojot mikroshēmu, kuras pamatā ir ARM procesors. Šī mikroshēma spēj dekodēt satelīta signālu reālā laika režīmā, kā arī kontrolēt naudas transakciju procesu.

Raidīšana notiks aptuveni 2,6 gigahercu frekvencē — tas ir ļoti tuvu frekvenču diapazonam, ko izmanto trešās paaudzes mobilo sakaru tīklos (2,1 gigahercs), un krietni zemāks par frekvencēm, kuras izmanto parastajā satelīttelevīzijā. Frekvences samazinājums ļaus atteikties no paraboliskajām antenām, tomēr, lai nodrošinātu pietiekami spēcīgu signālu, operatoriem vajadzēs uzbūvēt retranslatoru tīklu.

Pagaidām «Samsung» nevēlas atklāt sīkākas ziņas par jauno tālruni un multimediju satura pārraides dienestu. Zināms vienīgi tas, ka dienests satelīttelevīzijas programmu pārraidei uz mobilajiem telefoniem tiks izveidots vienlaikus Japānā un Dienvidkorejā, turklāt jauno mobilo tālruņu īpašniekiem Uzlecošās saules zemē būs iespējams piekļūt 70 dažādiem kanāliem, bet korejiešiem pieejamas būs tikai 40 programmas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu