Pamplonas vēršu skrējienā atkal cietuši pārgalvīgi ļaudis

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Spānijas pilsētā Pamplonā pirmdien notika piektais skrējiens šīgada Svētā Fermina vēršu skriešanas festivālā, un šī skrējiena laikā četri cilvēki guva ievainojumus, bet neviens netika uzdurts vēršu ragiem, paziņoja vietējās veselības aprūpes amatpersonas.

Visi četri ievainotie ir guvuši sasitumus un aizvesti uz Pamplonas slimnīcām.

Vairāk nekā 1000 cilvēku ap pulksten astoņiem (deviņiem pēc Latvijas laika) bēga no sešiem vēršiem, skrienot pa līkumotu 846,6 metrus garu trasi šaurās ieliņās uz Pamplonas vēršu cīņu arēnu. Skrējiens ilga trīs minūtes.

Daudzi no skrienošajiem cilvēkiem un vairāki no vēršiem paklupa un nokrita.

Jau ziņots, ka nedēļas nogalē Spānijā pirmo reizi vairāk nekā 30 gadu laikā vēršu cīņās gājis bojā profesionāls matadors, kad 29 gadus veco Viktoru Bario nāvējoši ar ragiem ringā sadūra vērsis. Bario cīņā Spānijas austrumu pilsētā Teruelā uz 530 kilogramus smaga vērša kreisā raga uzdūrās ar gurnu. Pēc tam vērsis viņu pārmeta uz otru pusi, iedurot ragu krūtīs un pārplēšot plaušu un aortu. Mediķi pie matadora ieradās gandrīz nekavējoties, tomēr mēģinājumi glābt viņa dzīvību beidzās nesekmīgi. Cīņa tika pārraidīta televīzijas tiešraidē.

Foto: AFP/LETA

Deviņas dienas ilgais festivāls oficiāli sākās 6.jūlijā, kad Pamplonas centrālajā laukumā pie rātsnama tūkstošiem svinētāju, tērpti sarkanā un baltā, viens otru aplēja ar sarkanvīnu. Tas beigsies ceturtdien.

Festivāls, kas tiek rīkots par godu Spānijas ziemeļu reģiona Navarras aizbildnim Svētajam Ferminam, aizsākās viduslaikos un apvieno procesijas ar ballītēm nakts garumā un biedējošu vēršu skrējienu.

Kopš 1924.gada Pamplonas vēršu skrējienos gājuši bojā 15 cilvēki.

Festivāls, kuram starptautisku slavu nodrošināja amerikāņu rakstnieka Ernesta Hemingveja 1926.gadā iznākušais romāns «Un saule lec» («The Sun Also Rises»), piesaista tūkstošiem ārvalstu tūristu interesi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu