Zeibotam piešķir Latvijā augstāko militārā dienesta pakāpi — viceadmirālis

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Gaidis Andrejs Zeibots kļūs par pirmo viceadmirāli atjaunotās Latvijas laikā — pirmdien pavēli par valstī augstākās militārā dienesta pakāpes piešķiršanu parakstījusi Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

NBS Preses un informācijas nodaļas priekšnieks Uldis Davidovs aģentūrai BNS pastāstīja, ka pavēle parakstīta pēc aizsardzības ministra Ata Slaktera ieteikuma.

Davidovs vēl nevarēja pateikt, kad notiks svinīgā dienesta pakāpes piešķiršanas ceremonija.

Viceadmirālis (ģenerālleitnants) ir augstākā dienesta pakāpe NBS, ko atbilstoši likumam piešķir tikai NBS komandierim.

Zeibots absolvējis Ļeņingradas Jūras kara radioelektronikas skolu, Augstākās jūras kara virsnieku klases, Jūras kara akadēmiju, Džordža Maršala vārdā nosaukto Starptautisko pētījumu un aizsardzības ekonomikas koledžu Vācijā un Armijas kara koledžu ASV.

Dienestu viņš sācis kā Fregates radiotehniskā dienesta priekšnieks, vēlāk — fregates komandiera vecākais palīgs, fregates komandieris, Raķešu kuģu divīzijas štāba priekšnieka vietnieks, Jūras kara bāzes priekšnieka vietnieks un Kuģu diviziona komandieris.

Pēc neatkarības atgūšanas Zeibots kļuva par Jūras spēku komandieri, vēlāk — NATO integrācijas izpildsekretāru, NBS komandiera vietnieku, un no pērnā gada 30. janvāra viņš ir NBS komandieris.

Dienesta laikā Zeibots apbalvots ar Triju Zvaigžņu ordeņa Zelta zīmi, divām aizsardzības ministra medaļām, NBS komandiera medaļu, Jūras spēku komandiera medaļu, Norvēģijas Karaļa Bruņinieka ordeni un Lietuvas Karaļa Gedimina 4. klases ordeni.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu