Atlaists Turcijas izlases treneris Šenols Ginešs

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP

Eiropas čempionāta atlases kārtā Latvijas futbolistu pieveiktās Turcijas izlases galvenais treneris Šenols Gunešs zaudēja ieņemamo amatu, pirmdien ziņoja Turcijas ziņu aģentūra «Anadolu».

Pirms nepilniem diviem gadiem Gunešs Turcijā bija nacionālā varoņa lomā, jo viņa vadītie futbolisti pasaules čempionātā aizkļuva līdz pusfinālam. Taču izslēgšanas kārtā cīņā par vietu 2004. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā Turcija piekāpās Latvijas valstvienībai, un kopš tā laika Gunešs izjuta pret viņu vērstu spiedienu atkāpties no amata.

«Domāju, ka guvu panākumus, un vēlējos turpināt strādāt, taču es respektēju [Turcijas futbola] federācijas lēmumu,» paziņoja Gunešs.

Gunešs par atlaišanu varēs pretendēt uz 500 000 dolāru lielu kompensāciju, Turcijas avīzei «Milliyet» norādīja Turcijas Futbola federācijas prezidents Haluks Ulusojs. Federācija vēlas ātri iecelt jaunu galveno treneri, lai komanda laicīgi sāktu gatavoties 2006. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas spēlēm.

Pēc «Hurriyetim» avīzes informācijas galvenie pretendenti uz izlases galvenā trenera amatu varētu būt pašreizējais Portugāles valstsvienības vadītājs Luišs Felipe Skolari un bijušais Anglijas kluba «Fulham» treneris Žans Tiganā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu