Pētījums: «Linux» neizdosies iedragāt «Windows» pozīcijas operētājsistēmu tirgū

LETA/REUTERS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BlibbleBlobble

Atvērtā koda operētājsistēmai «Linux» tuvākajā laikā neizdosies iedragāt «Windows» līderpozīcijas operētājsistēmu tirgū, jo pāreja uz «Linux» lielām kompānijām radītu pārāk lielus izdevumus, liecina Bostonas konsultāciju un pētījumu kompānijas «Yankee Group» veikta aptauja.

Tās dati rāda, ka aptuveni 90% no 300 lielām kompānijām uzskata, ka daļēja vai pilnīga pāreja no «Windows» uz «Linux» būtu pārāk dārgs, ļoti sarežģīts un laikietilpīgs process. «Yankee Group», kas pieder mediju grupai «Reuters», arī norāda, ka pāriešana uz «Linux» lielajām firmām nesniegtu jūtamu finansiālu ieguvumu.

«Lielos uzņēmumos daļēja vai pilnīga pāreja no «Windows» uz «Linux» būtu trīs četras reizes dārgāka un aizņemtu trīs reizes vairāk laika nekā vienas «Windows» versijas nomaiņa pret jaunāku šīs sistēmas versiju,» sacīja «Yankee Group» infrastruktūras un programmatūru analītiķe Lora Didio.

Lai gan «Linux» pozīciju nostiprināšanās nav apstrīdama, tuvākajos divos gados šai atvērtā koda operētājsistēmai neizdosies atņemt «Windows» līderpozīcijas serveru darbināšanas jomā, secināts pētījumā. Nav arī gaidāms, ka līdz 2006. gadam galddatori uz «Linux» bāzes būtiski mazinās «Windows» daļu šajā tirgū. Pašlaik «Windows» darbina aptuveni 94% personālo datoru pasaulē.

Aptaujā piedalījās tūkstotis IT administratoru un direktoru no kompānijām visā pasaulē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu