«Hewlett-Packard» palīdzēs atjaunot vecās Holivudas kinofilmas

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MovieWeb

Kompānija «Hewlett-Packard» (HP), kas cenšas paplašināt savu klātbūtni izklaides industrijā, ir noslēgusi līgumu ar Holivudas kinostudiju «Warner Brothers» par ciparu tehnoloģijas izmantošanu veco kinofilmu atjaunošanā, raksta avīze «The Wall Street Journal» (WSJ).

HP arī agrāk sadarbojusies ar izklaides sektora kompānijām, taču līdz šim kopējie projekti bijuši īstermiņa un šauri specializēti. Pašlaik HP, tāpat kā daudzas citas informācijas tehnoloģiju kompānijas, šim sektoram pievērš pastiprinātu uzmanību. Cita datornozares kompānija «Apple» jau veiksmīgi sadarbojas ar skaņu ierakstu firmām interneta mūzikas veikalā «iTunes Music Store».

Arī Holivuda ir ļoti ieinteresēta attīstīt attiecības ar informācijas tehnoloģiju kompānijām, jo pašlaik ciparu tehnoloģijai kinobiznesā ir arvien lielāka nozīme. «Mūsu studija pirms pāris gadiem izstrādāja plānu pilnīgai pāriešanai uz ciparu tehnoloģiju, tāpēc mums ir vajadzīgi jauni risinājumi šajā jomā,» sacīja «Dreamworks» partneris Džefrijs Katcenbergs.

Ekspansiju izklaides tirgū HP aktivizēja šogad janvārī, noslēdzot ar «Apple» līgumu par audiopleijeru «Apple iPod» ražošanu un HP personālo datoru komplektāciju ar «iTunes» programmatūru. Pagājušajā nedēļā HP noslēdza līgumu ar Somijas firmu «Nokia», kas paredz aprīkot mobilos tālruņus ar ierīcēm, kuras uztver radioraidījumus FM diapazonā.

HP un «Warner Brothers» jaunā līguma ietvaros partneri plāno attīstīt ciparu tehnoloģijas, kas ļaus atjaunot slavenās studijas veco kinoarhīvu. Ar šīm tehnoloģijām varēs pārrakstīt DVD formātā tādas slavenas kinofilmas kā «Ozas pilsētas burvis». Paredzēts, ka kopīgi radītās tehnoloģijas tiks piedāvātas arī citām kinokompānijām, kuras vēlēsies paaugstināt ciparu kino kvalitāti un vienkāršot filmu ražošanu, norāda WSJ.

HP noslēgusi līgumu arī ar citu Holivudas studiju — «Dreamworks». Saskaņā ar šo līgumu filmu studija ar interneta starpniecību nomās no datorkorporācijas tehnoloģiju risinājumus, kuri ļauj radīt multiplikācijas filmas, kas līdzīgas jaunajai filmai «Šreks-2», ko šogad izrādīs Kannu starptautiskā kinofestivāla konkursa programmā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu