Īvāns: Rīgas Dome ar «Baltic Pulp» nediskutēs, bet rosinās referendumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI/Elmārs Rudzītis

Rīgas Domes pārstāvji nepiedalīsies 13. maijā AS «Baltic Pulp» rīkotajā zinātniskajā diskusijā par Ozolsalas celulozes rūpnīcas ietekmi uz Daugavas un Rīgas dzeramo ūdeni, bet sāks vākt parakstus referendumam par šīs rūpnīcas celtniecības aizliegšanu.

Tā pirmdien preses konferencē paziņoja Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) priekšsēdētājs, Rīgas Domes Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komitejas priekšsēdētājs Dainis Īvāns.

Rīgas Domes Komunālo un dzīvokļu jautājumu komitejas priekšsēdētājs Jānis Karpovičs (LSDSP) pastāstīja, ka neatkarīgu ekspertu pētījums liecinot, ka celulozes rūpnīcu nekādā gadījumā nedrīkst celt Latvijas vidienē, pie Daugavas, jo rūpnīcas izmeši nopietni apdraudēs Daugavas pašattīrīšanās spējas, kas ilgākā perspektīvā radīšot būtisku ūdens kvalitātes pasliktināšanos Daugavā un vēlāk arī Rīgas jūras līcī, ietekmējot ļoti lielas Latvijas iedzīvotāju daļas veselību un dzīves kvalitāti.

Karpovičs atkārtoja jau agrāk izteikto brīdinājumu, ka pēc celulozes rūpnīcas uzcelšanas Ozolsalā Rīga vairs nevarēs ņemt dzeramo ūdeni no Daugavas, tādējādi krasi samazināsies dzeramā ūdens padeve, to saņems tikai dzīvojamo namu pirmo triju stāvu dzīvokļi.

Īvāns ir pārliecināts, ka atšķirībā no LSDSP neveiksmīgās parakstu vākšanas kampaņas par Jura Bojāra izstrādātajiem Satversmes grozījumiem 10 000 parakstu referendumam par celulozes rūpnīcas celtniecības aizliegšanu Ozolsalā izdosies savākt. Īvāns arī apgalvoja, ka referenduma ierosināšanai nav obligāti jāiesniedz notariāli apstiprināti paraksti, tos, saskaņā ar likumu «Par tautas nobalsošanu un likumu ierosināšanu», var apliecināt arī Rīgas Domes «pašvaldības institūcijā».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu