Komisija turpinās pētīt Repšes darījumus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Parlamentārā izmeklēšanas komisija, kas pēta ekspremjera Einara Repšes («Jaunais laiks») darījumus, negrasās pārtraukt darbu, sacīja komisijas priekšsēdētājs Jānis Šmits (Latvijas Pirmā partija), vērtējot Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) secinājumus šajā lietā.

Šmits uzsvēra, ka parlamentārajai izmeklēšanas komisijai ir pieci darba uzdevumi, kas noteikti tās pirmajā sēdē, un KNAB atzinums ir tikai viena no sastāvdaļām. «Komisija tika izveidota, lai noskaidrotu patiesību,» sacīja deputāts.

Arī parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētāja vietnieks Jānis Lagzdiņš (Tautas partija), kura partija savulaik ierosināja veidot speciālu komisiju Repšes darījumu izpētei, uzsvēra, ka parlamentāriešu darbs ir daudz plašāks par KNAB sniegto atzinumu. Lagzdiņš pieļāva iespēju, ka komisija varētu lūgt KNAB iesniegt dokumentus, uz kuru pamata birojs sagatavojis savu atzinumu. Komisijas darbs noteikti ir jāturpina, uzsvēra Tautas partijas deputāts.

Savukārt Šmits, atbildot uz jautājumu, vai komisijai ir kādi materiāli, kas liecinātu par Repšes iespējamajiem pārkāpumiem, sacīja: kamēr notiek izmeklēšana, neko nedrīkst izpaust. «Ir aizdomas un pazīmes par šīm lietām, bet es atturēšos no komentāriem, kamēr norit izmeklēšana,» sacīja komisijas vadītājs.

Repše uzskata, ka izmeklēšanas komisija vēlas izrēķināties

Parlamentārā izmeklēšanas komisija, kas pēta bijušā premjera Einara Repšes finansiālos darījumus, pēc viņa domām, tika izveidota, lai grautu viņa un partijas «Jaunais laiks» prestižu, un to apliecinot arī otrdienas KNAB atzinums, ka Repšes darbībās pārkāpumu nav.

«Komisija tika veidota ar ieganstu, lai gāztu valdību, un to sauc par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu jeb apzinātu citu politiķu nomelnošanu,» sacīja Repše.

Viņš pauda izbrīnu, kā «tie sprukstiņi no Tautas partijas varēja nesaprast, ka savulaik nelikumīgi ir rīkojušies šīs partijas ministri, ņemot valsts garantētus kredītus par lielām summām». Repše pauda izbrīnu arī par «nodevīgajiem kolēģiem», kuri nesaskatot nekādus pārkāpumus premjera biedra Aināra Šlesera (Latvijas Pirmā partija) veiktajos darījumos ar SIA «Ķīpsalas Saules akmens» daļām.

«Komisija ir nodarbojusies ar apzinātu manis nomelnošanu, tagad tā turpina saņemt valsts naudiņu un izrēķināties ar konkurentiem,» sacīja Repše.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu