Bruņoti vīrieši Unibankas norēķinu grupā Sarkandaugavā nolaupa aptuveni 180 tūkstošus latu [papildināts]

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI/Elmārs Rudzītis

«Latvijas Unibankas» (LUB) norēķinu grupā Rīgā, Sarkandaugavā, trešdien no rīta divi pagaidām nenoskaidroti bruņoti vīrieši no seifa nolaupījuši aptuveni 180 tūkstošus latu, kā arī paņēmuši videokasetes ar videonovērošanas ierakstiem. Bankas darbinieki uzbrukumā nav cietuši.

LUB sabiedrisko attiecību vadītājs Haralds Burkovskis  informēja, ka tūlīt pēc norēķinu grupas Duntes ielā 56 atvēršanas tajā ienākuši divi krieviski runājoši vīrieši un, draudot ar ieroci, pieprasījuši atvērt seifu. Šobrīd precizēts nolaupītās naudas apjoms, tas sasniedz 180 tūkstošus latu.

Burkovskis atsauca iepriekš pausto informāciju, ka tik liela naudas summa norēķinu grupā atradusies tāpēc, ka daļa naudas bija paredzēta līdzās esošā bankomāta uzpildīšanai. V iņš norādīja, ka šāds skaidrās naudas apjoms atbilst bankas noteiktajam konkrētās norēķinu grupas skaidras naudas limitam, jo aplaupītais klientu apkalpošanas punkts atrodas ostas tuvumā «rūpnieciski piesātinātā rajonā» un tajā norēķinus ikdienas veic daudz juridisko personu.

Burkovskis pieļāva, ka laupītājus kāds varētu būt informējis par lielās naudas summas atrašanos norēķinu grupas seifā, taču vienlaikus teica, ka tikpat labi tā varēja būt vienkārša sagadīšanās.

«Nav manā kompetencē sniegt informāciju par izmeklēšanas niansēm, bet vienu gan varu teikt droši — sākotnējā informācija liecina, ka bankas darbiniekiem ar notikušo nav nekāda sakara,» viņš sacīja.

Nolaupīto naudu norēķinu grupā otrdien nogādājuši LUB apsargājošās firmas «Group 4 Falck» inkasatori. Taču norēķinu grupā apsargi pastāvīgi neatrodas, tās drošību nodrošina tikai ar trauksmes signāla pogu un videonovērošanu, apliecināja Burkovskis.

Draud ar šaujamieroci

Valsts policijas Preses nodaļas galvenais speciālists Aigars Bērziņš informēja, ka policijā trauksmes signāls par laupīšanu saņemts plkst.9.13. Kad policisti ieradušies notikuma vietā, laupītāju sasietās bankas darbinieces pastāstījušas, ka laupītāji draudējuši ar šaujamierocim līdzīgu priekšmetu, bet promejot paņēmuši arī videokasetes ar bankas filiāles videonovērošanas ierakstiem.

Policija nule notikušo laupīšanu nesaista ar februārī notikušo LUB filiāles «Rīdzene» aplaupīšanu, atzina Valsts policijas Preses nodaļas priekšniece Kristīne Mežaraupe. Viņa norādīja, ka vienīgās nianses, kas policijas skatījumā sakrīt abos gadījumos, ir — aplaupītas vienas bankas filiāles, nolaupīta līdzīga naudas summa un paņemtas arī kasetes ar videonovērošanas ierakstiem.

Ierosināta krimināllieta

Ierosināta krimināllieta par laupīšanu, lietojot šaujamieročus, ja tā izraisījusi smagas sekas. Krimināllikums par šādu noziegumu paredz brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz septiņpadsmit gadiem, konfiscējot mantu un policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Šī četru mēnešu laikā ir jau otrā reize, kad laupītāji par savu uzbrukuma mērķi izraugās kādu LUB Rīgas filiāli.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu