Tēlniecības kvadriennāles «Rīga 2004. Eiropas telpa» Lielo balvu saņem grupa «Little Warsaw»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI/Normunds Mežiņš

Rīgas Domes sponsorētās tēlniecības kvadriennāles «Rīga 2004. Eiropas telpa» Lielo balvu 5000 eiro (3325 latu) apmērā saņēmusi grupa «Little Warsaw» — ungāru mākslinieki Andrāšs Gāligs un Bālints Havašs — par darbu «Marmora iela».

Tas ir no silikona veidots cilnis — pie sienas piekārts kamīns, kas apskatāms Dzelzceļa vēstures muzejā. Uzvarējušais mākslas darbs vienu gadu paliks Rīgā un tiks izstādīts publiskai apskatei.

Lielo balvu piešķīra žūrija, ko vada Rīgas Domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs (LSDSP). Tajā darbojas Rīgas Domes Kultūras pārvaldes Kultūrpolitikas nodaļas vadītāja Ieva Kalniņa, starptautiskās tēlniecības kvadriennāles «Rīga 2000» lielās balvas ieguvējs Niši Masaki, tēlniecības kvadriennāles «Rīga 2004. Eiropas telpa» kuratori Aigars Bikše un Kristaps Gulbis.

Pirmā Baltijas valstu tēlniecības izstāde Rīgā notika 1972. gadā, un, ievērojot četru gadu ciklu, tēlniecības darbu skates Rīgā regulāri turpinājās visus padomju un pēcpadomju gadus.

Kvadriennāle ir lielākais šā gada mākslas projekts Austrumeiropā. Tajā piedalās vairāk nekā 50 mākslinieku no 25 Eiropas valstīm ar ekspozīciju pilsētvidē, Valsts mākslas muzeja izstāžu zālē «Arsenāls» un Dzelzceļa vēstures muzejā.

Tēlniecības kvadriennāle «Rīga 2004. Eiropas telpa» ilgs līdz 25. jūlijam, un tās laikā notiks arī starptautiska konference, meistardarbnīcas, diskusiju forums internetā un laikmetīgās mūzikas koncerts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu