«Intel» jaunie <I>čipseti</I> debitēs jau jūnijā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: hexus.net

Izdevums «PC World» ziņo, ka «Intel» ilgi gaidītos čipsetus ar darba nosaukumiem «Grantsdale» un «Alderwood» laidīs klajā jau jūnijā.

Kā izdevumam pastāstījuši vairāki mātesplašu ražotāji, kas piedalījās Taivānas tehnoloģiju izstādē «Computex 2004», jauno čipsetu iznākšana tiekot plānota 21. jūnijā. Pagaidām gan «Intel» nav oficiāli apstiprinājusi šo informāciju, taču viens no kompānijas viceprezidentiem Viljams Sjū nenoliedza, ka jaunie čipseti parādīsies tirgū jau visdrīzākajā laikā.

Čipsets «Grantsdale» oficiāli nesīs nosaukumu «Intel 915» un sākotnēji iznāks divos variantos: «Intel 915P» un «Intel 915G», kas būs apgādāts ar integrētu videokarti. Savukārt «Alderwood» čipsets pagaidām iznāks tikai vienā versijā, un tā nosaukums būs «Intel 925X».

Jaunajos čipsetos ir ieviesta virkne tehnoloģisku jauninājumu — AGP pieslēgvietu nomainīs jaunā «PCI Express» formāta šina, tiks nodrošināts atbalsts DDR2 atmiņai, par skaņu atbildēs AC'97 nomainījušais «High-Definition Audio» kodeks, un čipsets tiks komplektēts ar iebūvētu RAID kontrolieri un «Wi-Fi» bāzes staciju. Tiesa, diez vai jaunie čipseti sākotnēji gūs plašu popularitāti — pagaidām ne «PCI Express» videokartes, ne DDR2 atmiņa nav diez cik izplatīti, galvenokārt jau tāpēc, ka līdz šim nebija mātesplašu, kas atbalstītu šīs tehnoloģijas, turklāt pašlaik tie vēl maksā nesamērīgi dārgi. Taču skaidrs, ka šīm tehnoloģijām pieder nākotne, un jau nākamajā gadā mēs varam sagaidīt, ka sāksies masveida pāreja uz jaunā formāta mātesplatēm, videokartēm un atmiņu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu