Aiztur Unibankas aplaupītājus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI/Elmārs Rudzītis

Policija aizturējusi kopumā četrus cilvēkus, kas tiek turēti aizdomās par līdzdalību AS «Latvijas Unibanka» filiāles un norēķinu grupas aplaupīšanā attiecīgi šā gada februārī un maijā. Abi gadījumi gan nav saistīti, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

LETA jau ziņoja, ka naktī uz 8. februāri mīklainos apstākļos notika ielaušanās Unibankas filiālē «Rīdzene», kas atrodas Rīgā, Vaļņu ielā 11. No bankas seifa toreiz pazuda 112 000 latu. Savukārt 19. maijā divi laupītāji maskās no Unibankas Ziemeļu filiāles norēķinu grupas Duntes ielā 56 Sarkandaugavā nolaupīja aptuveni 180 000 latu.

Izmeklējot abus šos gadījumus, policija sadarbojusies ar Unibankas darbiniekiem. Bankas sabiedrisko attiecību vadītājs Haralds Burkovskis aģentūrai LETA sacīja, ka banka ir gandarīta par policijas paveikto, apcietinot laupītājus.

Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, par norēķinu grupas aplaupīšanu sākotnēji aizturēti divi vīrieši, no kuriem viens agrāk tiesāts divreiz, otrs — vienreiz nosacīti. Tiesa abus jau apcietinājusi uz 30 dienām. Savukārt pagājušās nedēļas nogalē aizturēts vīrietis, kuru policija uzskata par šā nozieguma iniciatoru. Tuvākajā laikā tikšot lemts par viņa arestu.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka ar laupīšanu netieši varētu būt saistīti arī divi bankas darbinieki, bet pagaidām policija par šā nozieguma atklāšanu sīkāku informāciju nesniedz.

Apraktus kādā privātā zemes gabalā policija atradusi aptuveni 50 000 latu no laupījuma. Tas, kur ir pārējie 130 000 latu, pagaidām nav zināms.

Savukārt aizdomās par Unibankas filiāles «Rīdzene» aplaupīšanu aizturēts kāds apsardzes firmas «Falck apsargs» darbinieks, taču policija arī par šo gadījumu sīkāku informāciju nesniedz. Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka tiesa aizturēto apsargu apcietinājusi. Arī uzreiz pēc «Rīdzenes» aplaupīšanas policija aizturēja divus «Falck apsarga» darbiniekus, tomēr tiesa viņus dažas nedēļas pēc laupīšanas no apcietinājuma atbrīvoja.

Unibanka saistībā ar aplaupīšanas gadījumiem veikusi arī iekšējo izmeklēšanu, kurā nekādi procedūras pārkāpumi no bankas darbinieku puses neesot konstatēti, stāstīja Burkovskis, tomēr banka ir veikusi vairākus uzlabojumus, lai paaugstinātu drošības līmeni.

Burkovskis sacīja, ka videonovērošanas datus banka tagad pārsūta digitalizētā formā uz vairākiem savstarpēji nesaistītiem glabāšanas centriem. Arī fiziskā apsardze vairākās bankas filiālēs un klientu apkalpošanas centros ir palielināta. Tāpat banka ir pārskatījusi skaidras naudas limitu, kas varētu atrasties klientu apkalpošanas centros. Unibanka iecerējusi, ka nākotnē tiks nodrošināts, lai norēķinu grupās vispār netiktu glabāta skaidra nauda.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu