Latvijas Unibankas filiāles aplaupīšanā iesaistītas arī divas darbinieces

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Divas no pieciem Latvijas Unibankas Ziemeļu filiāles aplaupītājiem bijušas bankas darbinieces, kuras nozieguma brīdī strādājušas.

Sarunā ar žurnālistiem Valsts policijas Rīgas Galvenās policijas pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieka vietnieks Juris Šulte stāstīja, ka aizturēti un apcietināti arī trīs vīrieši, starp kuriem ir gan organizators, gan izpildītāji.

Divi 1973. gadā un viens 1986. gadā dzimušais vīrietis jau agrāk bijuši tiesāti par «mantiskiem noziegumiem». Abas 1977. un 1983. gadā dzimušās sievietes laupīšanas laikā novērsa šķēršļus, atzīmēja Šulte. Viņš gan atteicās sīkāk stāstīt, kā izpaudās viņu sniegtais atbalsts.

Šulte atzīmēja, ka izdevies atgūt 50 000 latu no pavisam aptuveni 180 000 nolaupīto. Aizturētie naudu tērējuši divu vieglo automašīnu iegādei, dzīvokļa parāda apmaksai, izpriecām un sadzīves tehnikas iegādei.

Rīgas Kriminālpolicijas priekšnieka vietnieks Andrejs Grišins sacīja, ka daļa no atgūtās naudas atrasta aizturēto dzīvesvietā, savukārt pārējā atrakta kādā privātmājas dārzā.

A/s «Latvijas Unibanka» pārstāvis Haralds Burkovskis norādīja, ka nu jau bijušās klientu apkalpošanas speciālistes bankā strādāja līdz pat aizturēšanas brīdim pagājušajā piektdienā. Viņas līdz šim nebija tiesātas.

Valsts policijas Rīgas Galvenās policijas pārvaldes priekšnieks Andris Dzenis žurnālistiem pastāstīja, ka «tuvākajā laikā mēs savāksim pietiekami daudz pierādījumu, lai varētu sākt kriminālvajāšanu». Taču paredzams, ka jau pirmdien lems par drošības līdzekli trim aizturētajiem vīriešiem. Dzenis sacīja, ka visi aizdomās turamie patlaban apcietināti un aizturēti saistībā tikai ar Latvijas Unibankas filiāles aplaupīšanu.

Jau ziņots, ka 19. maijā aptuveni pulksten 9 bankas filiālē Rīgā, Duntes ielā 56, ienāca divi krieviski runājoši vīrieši, draudot ar ieroci, pieprasīja atvērt seifu un no tā nolaupīja aptuveni 180 tūkstošus latu. Bankas darbinieki uzbrukumā necieta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu