Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa pirmdien nolēma apcietināt 1973. gadā dzimušo Gati Ziemeli, kas tiek turēts aizdomās par AS «Latvijas Unibanka» Sarkandaugavas norēķinu grupas aplaupīšanas organizēšanu. Drošības līdzeklis — apcietinājums — Ziemelim piemērots uz 30 dienām, kuru laikā policijai viņam jāceļ apsūdzība.

Savukārt divām aizdomās par līdzdalību laupīšanā aizturētajām bankas darbiniecēm policija piemērojusi drošības līdzekli, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu, informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojs.

Rīgas Galvenās policijas pārvaldes Kriminālpolicijas pārstāve tiesai sacīja, ka vairāki cilvēki ir norādījuši uz Ziemeli kā iespējamo laupīšanas organizētāju. Policija uzskata, ka viņš, atrodoties brīvībā, var traucēt patiesības noskaidrošanu un ietekmēt lieciniekus. Kā papildu argumentus nepieciešamībai Ziemeli apcietināt policijas pārstāve minēja to, ka viņš ir iepriekš tiesāts un viņam nav pastāvīgas darbavietas.

Ziemelis un viņa advokāts aicināja tik bargu drošības līdzekli nepiemērot, jo viņam ģimenē ir viens nepilngadīgs bērns. Savukārt bez darba viņš pašlaik esot tāpēc, ka pirms vairākiem mēnešiem cieta autoavārijā, kurā lauza kāju. Viņam esot vajadzīga īpaša ārstēšanās, kas cietumā nebūšot iespējama.

Ziemeļa advokāts uzsvēra, ka aizdomās turamais nav piedalījies laupīšanā. Viņš tikai zinājis, ka tā notiks, un pēc tam — ka tā ir notikusi, saņemot daļu no nolaupītās naudas. Ziemelis esot pildījis starpnieka funkcijas — savedis cilvēkus, kas vēlējušies banku aplaupīt, ar šā nozieguma izpildītājiem.

Ziemelis jau ir sniedzis visas liecības policijā, tāpēc advokāts uzskata, ka viņš lietā vairs neko nevar ietekmēt, jo visi citi aizdomās turamie jau ir apcietināti. Turklāt viņš ir atdevis visu naudu, kas viņam bija atlikusi, tā palīdzot lietas izmeklēšanā, norādīja advokāts.

Sākotnēji Ziemelis lūdza lietu par drošības līdzekļa piemērošanu skatīt slēgtā tiesas sēdē, jo viņam esot kauns, ka viņu varētu parādīt televīzijā. Viņš savu lūgumu pamatoja arī ar savas ģimenes aizsardzību. Viņa aicinājumam lietu izskatīt slēgtā tiesas sēdē piekrita arī policijas pārstāve, norādot, ka, lemjot par drošības līdzekļa piemērošanu, tiesas sēdē var izskanēt lietas detaļas, kas sabiedrībai nebūtu jāzina.

Tiesa Ziemeļa lūgumu tiesas sēdi padarīt par slēgtu neuzskatīja par pamatotu.

Kā ziņots, aizturēti arī divi vīrieši, kas ir iespējamie bankas aplaupītāji, un divas bankas darbinieces, kuras uzbrukuma rītā strādāja šajā norēķinu grupā Duntes ielā 56 Rīgā.

Divi laupītāji maskās 19. maija rītā no norēķinu grupas nolaupīja 183 437 latus. Nozieguma dalībnieki jau paspējuši iztērēt lielu daļu nolaupītās summas, iegādājoties divas automašīnas, nomaksājot dzīvokļa parādus, pērkot dažādas sadzīves preces un tērējot naudu izklaidēm.

Rīgas Galvenās policijas pārvaldes priekšnieks Andris Dzenis informēja, ka plānots līdz jūnija beigām krimināllietu nodot prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp