Arī Bergenas pašvaldība pāriet uz «Linux»

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: katzpaw.com

Norvēģijas pilsētas Bergenas vadība ir nolēmusi, ka serverus un galddatorus valsts un mācību iestādēs turpmāk darbinās atvērtā koda sistēma «Linux».

Pilsētas padome izskaitļojusi, ka «Linux» ieviešana un apkalpošana izmaksā mazāk, turklāt tā ir uzticamāka nekā slēgto kodu operētājsistēmas. Kā paskaidro pilsētas pašvaldības tehniskais direktors Ole Bjorns Tuftedāls, pāreja uz «Linux» arī ļaus pilsētai nebūt atkarīgai no viena programmatūras piegādātāja, kā arī atbrīvos no problēmām, kas saistītas ar daudzu dažādu operētājsistēmu uzturēšanu.

Portāls «CNET News» informē, ka Bergenas pašvaldība iecerējusi serveros instalēt «Novell» piedāvāto operētājsistēmu «SuSe Linux». 100 esošos serverus skolās, kurus pašlaik darbina «Windows», plānots nomainīt pret 20 IBM «Blade» serveriem. Savukārt 30 serverus, kurus darbina «Unix», paredzēts nomainīt pret 6 «Hewlett-Packard» divprocesoru serveriem ar «Intel Itanium» procesoriem. Tiesa, 2000 skolu galddatoros pagaidām tiks atstāta «Windows» operētājsistēma, taču Tuftedāls nenoliedz iespēju, ka arī tas varētu tuvākajā laikā mainīties.

Vācijas dienvidpilsēta Švēbišhalle pērn kļuva par pirmo pilsētu Eiropā, kurā valsts dienesti pilnībā pārgājuši uz «Linux» izmantošanu. Savukārt Minhenē atvērtā koda programmatūra drīzumā darbinās aptuveni 14 tūkstošus datoru. Pāreju uz «Linux» apspriež arī Ostinas, Parīzes pilsētas un Dienvidkorejas valsts institūcijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu