Šoruden varētu tikt palielināts bērnu piedzimšanas pabalsts, aģentūru LETA informēja Labklājības ministrijas (LM) Komunikācijas departamentā.

Tā kā dzimstība šogad bijusi mazāka, nekā plānots, LM ir gatava no saviem resursiem rast līdzekļus, lai jau no 1. oktobra varētu palielināt bērna piedzimšanas pabalstu. LM aprēķini liecina, ka, jau oktobrī paaugstinot bērnu piedzimšanas pabalstu, šogad papildus no ministrijas šā gada budžeta būtu vajadzīgi 607 974 lati.

LM Komunikācijas departamentā aģentūrai LETA pastāstīja, ka piedzimšanas pabalsta palielināšanai jau rudenī ir nepieciešams valdības lēmums, ka arī 2005. gadā šā pabalsta apmērs sasniegs «zīdaiņa pūriņa» vērtību — 296 latus.

Patlaban bērna piedzimšanas pabalsts ir 196 lati, ja jaunā māmiņa stājusies ārsta uzskaitē līdz 12. grūtniecības nedēļai, vai 98 lati, ja māmiņa laikus nav stājusies uzskaitē.

Jau ziņots, ka valdības komitejā akceptētā koncepcija «Par valsts sociālo pabalstu palielināšanu ģimenēm pēc bērna piedzimšanas» no 2005. gada paredz palielināt bērna piedzimšanas pabalstu līdz 296 latiem, kā arī palielināt bērna kopšanas pabalstu atkarībā no personas veiktajām sociālajām iemaksām. Maksimālais pabalsta apmērs būtu 450 latu mēnesī. Patlaban Tieslietu ministrija izskata koncepciju, lai noteiktu, vai diferencēts pabalsts nav diskriminējošs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp