Eksperti iesaka atteikties no «Internet Explorer»

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: mattayers.com

Interneta drošības speciālisti no ASV valdības «Computer Emergency Readiness Team» (CERT) uzskata, ka populārākā interneta pārlūkprogramma «Microsoft Internet Explorer» ir potenciāli bīstama, tāpēc iesaka to nomainīt pret kādu no līdzīgajām pārlūkprogrammām — «Opera» vai «Mozilla».

Pēc CERT pārstāvju teiktā, «Microsoft» darinājums, ko patlaban izmanto 95 procenti interneta lietotāju, ļauj ļaundariem lietotāja datorā uzstādīt kaitnieciskas programmas, izsekot to darbības, nozagt personīgos datus un veikt citas kaitnieciskas vai pat noziedzīgas darbības.

CERT speciālistu paziņojums sekoja kārtējām ziņām par «ļaunprātīgo» programmu izplatīšanos tīklā. Viena no tām — «Download.Ject» — nosūtīja lietotāju uz interneta resursu, no kura lietotāja datorā ielādējās programma, kas fiksē, kādus taustiņus spiež lietotājs, un izsūta spamu. Pēc CERT datiem, «Internet Explorer» programmā atrodams vairāk nekā 30 kļūdu, kuras «Microsoft» tā arī nav izlabojis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu