Notiks seminārs par programmatūras patentiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: stallman.org

Rīt, 22. jūlijā, notiks seminārs par programmatūras patentiem un to ietekmi uz IT sfēru un brīvās programmatūras projektiem. Seminārā piedalīsies arī Ričards M. Stallmans — brīvās programmatūras kustības aizsācējs un GNU projekta dibinātājs.

Uz šo pasākumu tiek aicināti visi IT nozares entuziasti un speciālisti, kuri vēlas sīkāk uzzināt par patentēšanas kārtulas projektu Eiropas Savienībā, par programmatūras patentiem un to potenciālo ietekmi uz Eiropas un Latvijas IT nozari. Īpaši tiek aicināti cilvēki no Latvijas politiskajām aprindām, kuri vēlas sīkāk uzzināt par šo jautājumu.

Seminārā tiks apskatītas šādas tēmas:

  • Kas ir programmatūras patenti, un kāpēc tie ir kaitīgi Eiropas Savienības IT sektoram?
  • Kas tiek darīts ES līmenī, lai nepieļautu programmatūras patentu ieviešanu?
  • Ko var veikt nacionālajā līmenī, lai nepieļautu programmatūras patentu ieviešanu?

Vieslektoru statusā piedalīsies:

  • Richard M. Stallman — brīvās programmatūras kustības dibinātājs un daudzu programmu autors, kuras ietilpst GNU/«Linux» sistēmas kodolā un tiek plaši izmantotas visā pasaulē.
  • Marco Schulze — programmētājs no Vācijas, brīvās programmatūras kustības aktīvists.
  • Christian Engstrōm — programmētājs un biznesmenis, nelielas programmatūras firmas īpašnieks.

Pasākumu organizē Latvijas Atvērtā koda asociācija (LAKA), un tas notiks Āzenes ielā 16-105, Rīgas Tehniskās universitātes Būvniecības fakultātes telpās, no pulksten 10.00 līdz 13.00. Seminārs ir bezmaksas un notiks angļu valodā. Visi, kas vēlas apmeklēt šo semināru, tiek lūgti iepriekš pieteikties pa e-pastu info@laka.lv. Šobrīd jau piereģistrējušies 60 dalībnieki (semināra telpā ir vairāk nekā 100 vietu). Taču reģistrācija nav obligāta, un arī cilvēki, kuri nav reģistrējušies, varēs piedalīties seminārā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu