Latvijas Pirmās partijas valde trešdien eirokomisāra amatam izvirzījusi ekonomikas ministra Jura Lujāna kandidatūru, informēja Saeimas LPP frakcijas vadītāja vietnieks Dzintars Jaundžeikars.

LPP uzskata, ka Lujānam ir nepieciešamā pieredze gan politikā, gan arī ekonomikā, un viņš to lieliski esot apliecinājis ministra amatā.

Kā skaidroja LPP valdes priekšsēdētājs Ainārs Šlesers, Lujāns esot vispiemērotākais eirokomisāra amatam, ņemot vērā viņa pieredzi arī privātajā sektorā.

LPP par Lujāna kandidatūru centīšoties pārliecināt arī koalīcijas partnerus. «Mums koalīcijā nāksies vienoties, taču ceram, ka mūsu partneri atbalstīs Lujāna kandidatūru, ņemot vērā viņa sasniegumus gan ministra amatā, gan privātajā sektorā,» sacīja Šlesers.

LPP valdes priekšsēdētājs norādīja, ka Eiropas komisārs Žozē Manuels Barrozu ir tikai aicinājis komisāra amatam virzīt sievieti — tā nav prasība, tādēļ Lujānam esot lielas izredzes ieņemt šo amatu. «Es esmu pārliecināts, ka Lujānam ir lielas izredzes iegūt koalīcijas atbalstu un kļūt par komisāru,» sacīja Šlesers.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp