Foto: EPA-AFI

Eiropas Savienības (ES) komisāres Sandras Kalnietes turpmāka izvirzīšana šim amatam nāktu par labu Latvijas valstij, pirmdien vēlreiz apliecināja Tautas partijas (TP) priekšsēdētājs Atis Slakteris, kurš kopā ar ārlietu ministru Arti Pabriku (TP) tikās ar Kalnieti.

Slakteris atkārtoti apliecināja TP atbalstu Kalnietes kandidatūrai, sakot ka viņa atbalsta labēju politiku un «vērtības ir sakritīgas».

Savukārt, kā atzīmēja ārlietu ministrs, Kalnietei paliekot komisāra amatā, varētu izveidoties laba saikne starp Latviju un Eiropas Komisiju. Pabriks norādīja uz TP un Kalnietes uzskatu sakritību — abām pusēm ir vienlīdz svarīgs līdzsvars starp lielām un mazām ES valstīm, kā arī labēja politika kopumā, proti, uzsvars uz maziem nodokļiem un individuālajām brīvībām.

Paužot savu personīgo viedokli, Kalniete atzina, ka būtu bijis vēlams Latvijas komisāra kandidātu darīt zināmu jau agrāk. Viņa apliecināja, ka nav runājusi ar Ministru prezidentu Induli Emsi (ZZS) par to, kad viņš varētu nosaukt kandidātu.

Vaicāta par to, kā viņa vērtē savas izredzes palikt komisāra amatā, Kalniete atbildēja, ka viņai «nav nekādas nojausmas».

ZZS — strikts atbalsts  Ūdrei 

Tikmēr Zaļo un zemnieku savienība eirokomisāra amatam izvirzījusi Saeimas priekšsēdētāju Ingrīdu Ūdri. Savienības valdes pirmdien izplatītajā paziņojumā citēts tās Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis: «Deleģējot darbam EK Ingrīdu Ūdri, Latvijai ir labas iespējas saņemt ietekmīgu komisāra posteni. Mēs ne tikai būsim izpildījuši EK prezidenta Barozo lūgumu virzīt komisāra amatam sievieti, bet arīdzan par Latvijas pārstāvi EK izvēlējušies vienu no valsts augstākajām amatpersonām.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp