Ja Latvija komisāra amatam izvirzīs sievieti, Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žozē Manuels Durau Barozu ir gatavs uz pretimnākšanu Latvijai komisāru «portfeļu» sadalē — par to Ministru prezidents Indulis Emsis (ZZS) esot pārliecinājies sarunā ar EK prezidentu.

Kā šodien intervijā «Radio SWH» apliecināja Emsis, viņam ar Barozu ir notikusi saruna par iespējamām komisāru darba jomām, kuras varētu tikt iedalītas Latvijas pārstāvim, un Emsi šīs iespējas esot apmierinājušas.

Pašlaik iespējamos Latvijai atvēlētos «portfeļus» Emsis nav gatavs atklāt, jo apsolījis Barozu tos atklāti nekomentēt. «Tur ir saprotami iemesli, jo viņš grib paziņot šo komisijas sastāvu vienā reizē, nevis atsevišķi pa vienam, tāpēc šo jautājumu lūdza nekomentēt,» sacīja premjers.

Ministru prezidents norādīja, ka viņa partijas biedre Ingrīda Ūdre ir piemērota kandidatūra komisāra amatam, jo EK prezidents iepriekš uzsvēris, ka vēlas no Latvijas redzēt sievieti, turklāt tādu cilvēku, kurš būtu vairāk gatavs strādāt komandā, nevis būtu individuāls spēlētājs. Barozu abas Latvijas komisāra amatam izvirzītās kandidātes, arī pašreizējo komisāri Sandru Kalnieti, atzinis par labām, sacīja Emsis.

Kā norādīja premjers, līdz šim nav bijis iespējams vienoties par komisāra kandidātu, jo «ir trīs partneri, trīs vārdi un katram ir savs redzējums».

«Viedokļu dažādība jāizmanto kā priekšrocība, un jāizvirza ZZS kandidāts apstiprināšanai,» sacīja Emsis.

«Mums ir Ministru prezidents, mums ir spīkers, kāpēc ZZS nevarētu būt arī komisārs,» izteicās politiķis.

Ja koalīcijas partneri iebildīšot pret premjera izvirzīto kandidatūru, būšot jāturpina sarunas, sacīja premjers, piebilstot, ka tomēr «nebūtu loģiski iebilst».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp