Foto: «Philips»

Vakar Eiropas Savienības lēmēji nespēja vienoties un panākt kompromisu par importa video monitoru nodokļiem. Tāpēc spēkā paliek iepriekš apstiprinātais likums par šķidro kristālu ekrānu ierīču aplikšanu ar nodokli. Tiek paredzēts, ka līdz ar to drīz LCD monitoru cenas celsies par 14%.

Šāds lēmums tika pieņemts jau aprīlī, paredzot trīs mēnešu pārejas periodu. Tikai spēcīgā monitoru ražotāju lobēšana atturēja Eiropas Savienības komisāru Frici Bolkenšteinu (Fritz Bolkenstein) no nodokļa uzlikšanas visiem monitoriem.

Ražotāju apvienība EICT, kas pūlas lobēt monitoru ražotāju intereses, centās panākt šā nodokļa piemērošanu tikai dažiem no LCD paveidiem. Tomēr tā nav spējusi pārliecināt politiķus, un patlaban gandrīz nav iespējams apturēt šā soļa izpildi.

Nākotnē šāds lēmums var atsaukties uz IT produktu piegādi no ASV, jo līdz šim Eiropas Savienībai bija partnerlīgums ar Pasaules Tirdzniecības organizāciju. Vienošanās paredzēja, ka IT produktiem netiek uzlikti nekādi nodokļi. Tagad ar ierobežojumiem LCD monitoriem Pasaules Tirdzniecības organizācija var uzlikt nodokļus IT produkcijai, kas nāk no Eiropas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp