Foto: AFI

Partija «Jaunais laiks» (JL) iesniegusi Saeimā lēmuma projektu par parlamenta priekšsēdētājas Ingrīdas Ūdres atsaukšanu no amata. Partiju konsultācijas par viņas atsaukšanu JL gan nerīkošot, informēja partijas priekšsēdētājs Einars Repše.

«Visā Latvijā nevienam nav jāskaidro, kāpēc ir šāds pieprasījums, kur nu vēl profesionāliem politiķiem. Te ir izšķiršanās pašām partijām — vai tās ir absurdas, vai demokrātiskas valsts pusē,» sacīja Repše. Viņš ir pārliecināts, ka Ūdre, kas «tīko pēc jebkura amata», ir «izsmiekls mūsu valstij».

«Ir jāatsauc Saeimas priekšsēdētāja, kura nesaprot demokrātijas pamatus un ignorē lūgumus pēc debatēm. Tas ir nepieņemami,» sacīja Repše. JL līderis pauda cerību, ka Ūdres atsaukšanu atbalstīs arī Tautas partija, jo tieši «no viņiem ir atkarīgs, vai Latviju apkaunojošā amatpersona turpinās strādāt». Ūdres demisijas pieprasījumu iesnieguši 22 JL frakcijas deputāti.

Jau ziņots, ka JL nolēma pieprasīt Ūdres demisiju, kad tās deputāti nevarēja piedalīties Saeimas debatēs, un paziņoja, ka Saeimas priekšsēdētāja viņiem liegusi debatēt. Ūdre uzskata, ka JL deputāti paši nokavējuši pieteikšanos debatēm.

Balsojums par Ūdres atsaukšanu no amata, visticamāk, varētu notikt Saeimas kārtējā sēdē septembrī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp