Foto: HP

Kompānija HP ir sākusi četru jaunu drukas produktu ražošanu: jaunumu vidū ir divi krāsu strūklprinteri — «HP Deskjet 5740» un «HP Deskjet 6540» — un divi fotoprinteri — «HP Photosmart 375 Compact» un «HP Photosmart 325 Compact».

«HP Deskjet 5740»

«HP Deskjet 5740» galvenā īpašība ir tā plašās izmantošanas iespējas un atvieglota, lietotājam draudzīga pārvaldība. Printerim ir iebūvēta vadības pults, uz kuras atrodas viena pieskāriena drukas atcelšanas poga — tādējādi nav nepieciešams izmantot programmu, lai atceltu drukas komandu, — un tintes kasetnes stāvokļa displejs, kas brīdina lietotāju, kad kasetnē iepildītās tintes līmenis būtiski samazinās. Ja kasetnē izbeigusies tinte un jauna kasetne nav tūlīt pieejama, automātiski tiek ieslēgts drukas dublējuma režīms, kas sniedz atlikušajai kasetnei instrukciju turpināt druku, kad otra kasetne ir tukša.

Jaunais printeris paredzēts dažādu materiālu drukai, sākot ar vēstulēm, projektiem, atskaitēm un e-pasta vēstulēm un beidzot ar augstas kvalitātes krāsaino fotoattēlu druku. «HP DeskJet 5740» printerim ir  4800 dpi krāsu izšķirtspēja un negraudainu seškrāsu fotoattēlu izdrukāšanas izvēles iespēja (iegādājoties atsevišķu HP Nr. 138 foto tintes kasetni). Fotoattēlus var izdrukāt no malas līdz malai visos plašāk izplatītajos formātos — 10 x 15 cm, 13 x 18 cm, A4, 10 x 30 cm panorāmas attēlus un dubulta A4 lieluma attēlus (21 x 59,4 cm).

HP jaunās strūklprinteru kasetnes ar divreiz lielāku sprauslu skaitu nodrošina melnbaltās drukas ātrumu 23 lappuses minūtē un krāsu izdrukas 18 lappuses minūtē. Izvēles HP melnās tintes kasetne (tiek pārdota atsevišķi) nodrošina iespēju iegūt pat 26 melnbaltās drukas lappuses minūtē.

Jaunajam printerim ir automātisks papīra veida noteicējs, kas optimizē printera uzstādījumus atbilstoši izmantojamā papīra veidam. «HP Deskjet 5740» ir savietojams arī ar «HP Photo Printing» programmatūru, kas nodrošina piekļuvi vairākām uzlabotām drukas iespējām vienkāršotai fotoattēlu rediģēšanai, koriģēšanai un koplietošanai.

«HP Deskjet 5740» tiek pārdots komplektā ar HP Nr. 131 melnās tintes kasetni un HP Nr. 135 trīskrāsu tintes kasetni.

«HP Deskjet 5740» aptuvenā mazumtirdzniecības cena Latvijā — 65 latu.

«HP Deskjet 6540»

Krāsu strūklprinteris «HP Deskjet 6540» ir pirmais HP krāsu strūklprinteris, kas nodrošina īpaši ātru druku — 30 lappuses minūtē melnbaltās izdrukas un līdz 20 dokumentu lappusēm minūtē krāsu izdrukas. Galvenā šā printera īpašība ir ātra dokumentu izdruku iegūšana, taču to iespējams izmantot arī profesionālas kvalitātes fotoattēlu drukai.

Līdzīgi kā «HP DeskJet 5740» šis printeris ir aprīkots ar tintes kasetnes stāvokļa noteicēju, automātiskā papīra veida noteikšanas un drukas dublējuma režīmu un pieskārienjutīgu drukas režīma selektora pogu, kas piedāvā iespēju izvēlēties drukas režīma un kvalitātes uzstādījumus, neizmantojot printera draiveri. Priekšpusē iebūvēta USB pieslēgumvieta  nodrošina iespēju pievienot printeri pie klēpjdatora.

«HP Deskjet 6540» drukā attēlus no malas līdz malai dažādos formātos — no 77 x 127 mm līdz 215 x 610 mm. Printeris ir savietojams ar «HP Photo Printing» programmatūru fotoattēlu rediģēšanai, koriģēšanai, koplietošanai un drukai.

«HP Deskjet 6540» tiek pārdots komplektā ar HP Nr. 130 melnās tintes kasetni un Nr. 134 trīskrāsu tintes kasetni. Ar to iespējams izdrukāt fotoattēlus ar 4800 dpi krāsu izšķirtspēju parastajā četru krāsu drukas režīmā. Lai iegūtu bagātīgāku krāsu paleti un praktiski negraudainus seškrāsu fotoattēlus iespējams uz laiku izņemt no printera melnās tintes kasetni un aizstāt to ar HP Nr.138 foto tintes kasetni.

Papildus iespējams iegādāties automātisko divpusējās drukas iekārtu «Auto Double-Sided Print Accessory» ar nelielu papīra paplāti un  otru papīra paplāti nepārtrauktai līdz pat 400 papīra lapu padevei.

«HP Deskjet 6540» aptuvenā  mazumtirdzniecības cena Latvijā — 99 lati.

«HP Photosmart 375 Compact»

Fotoprinteris «HP Photosmart 375 Compact» ir pirmais HP personālais printeris, kas nodrošina pilnīgu savienojamību ar «Bluetooth» tehnoloģijas iekārtām. Katrs lietotājs, kura rīcībā ir atbilstošs telefons ar iebūvētu fotokameru vai cita «Bluetooth» iekārta, piemēram, kabatas dators, piezīmjdators vai digitālais fotoaparāts, var nosūtīt attēlus drukai  ar iekārtas vadības pulti. Lietotājiem, kuru rīcībā nav ar «Bluetooth» tehnoloģiju apgādātu iekārtu, paredzēti pieci HP «Photosmart 375 Compact» iebūvēti atmiņas karšu sloti, kas sniedz iespēju izdrukāt attēlus no visām populārākajām atmiņas kartēm. Priekšējā panelī iebūvēta USB pieslēgumvieta, pie kuras iespējams pieslēgt jebkuru digitālo fotoaparātu, kurā tiek izmantota «PictBridge» tehnoloģija.

Printeris ir aprīkots ar 6,4 cm krāsu ekrānu, kurā iespējams iepriekš caurskatīt fotoattēlus, un iebūvētām vadības funkcijām, kas veic  attēla rediģēšanu — attēla spilgtuma izvēli, sarkano acu efekta novēršanu un tāluma maiņu. Visas šīs darbības iespējams veikt bez datora pieslēguma. Turklāt pastāv iespēja izvēlēties izdrukas izkārtojumu — viens, divi vai četri attēli uz vienas lapas. Printeris ir aprīkots ar pogu «Izdzēst», ar kuru iespējams atbrīvot vietu atmiņas kartēs.

Lietotāji papildus var iegādāties automašīnā izmantojamu adapteri, ko var izmantot baterijas atkārtotai uzlādēšanai brauciena laikā.

«HP Photosmart 375 Compact» vidējā mazumtirdzniecības cena Latvijā — 165 lati.

«HP Photosmart 325 Compact»

Fotoprinteris «HP Photosmart 325 Compact» ir eleganta, izturīga un viegla ierīce, ar kuru 60 sekunžu laikā iespējams iegūt augstas kvalitātes 10 x 15 cm formāta fotoattēlus bez maliņām. Tādējādi tas ir ideāls izmantošanai viesībās un citos pasākumos, kad cilvēki vēlas ieraudzīt attēlu tūlīt pēc tā uzņemšanas, negaidot, kamēr tas tiks lejupielādēts datorā. Līdzīgi kā ar «HP Photosmart 375» fotoattēlus iespējams izdrukāt no visām plaši izplatītajām atmiņas kartēm vai tieši no jebkura fotoaparāta, kurā tiek izmantota «PictBridge» tehnoloģija.

3,8 cm šķidrā kristāla displeja ekrāns nodrošina iespēju izvēlēties ne tikai fotoattēlus, bet arī izdrukas kvalitātes uzstādījumus un izkārtojumu, proti, viens, divi vai četri attēli uz vienas lapas. Printeris ir aprīkots ar pogu «Izdzēst», ar kuru iespējams atbrīvot vietu atmiņas kartēs. Visas funkcijas ir vadāmas tieši no printera, un nav nepieciešams pievienot to pie datora.

Izmantošanai mājas, viesību vai kluba apstākļos printeris tiek pievienots parastajam strāvas padeves tīklam. Lai nodrošinātu maksimālo mobilitāti, printeri iespējams aprīkot ar papildu bateriju, kas nodrošina 70–80 attēlu izdruku bez atkārtotas uzlādēšanas. Iespējams arī izmantot papildu automašīnas adapteri, kas vienlaikus lietojams baterijas atkārtotai uzlādēšanai.

Izvēles aksesuāri, kurus var iegādāties lietošanai kopā ar fotoprinteri «HP Photosmart 325 Compact», ir «Bluetooth» adapteris bezvadu drukai tieši no telefonā iebūvētas fotokameras un citām iekārtām, kurās tiek izmantota «Bluetooth» tehnoloģija.

«HP Photosmart 325 Compact» aptuvenā mazumtirdzniecības cena — 120 latu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp