Foto: compusa.com

LCD monitoru viens no svarīgākajiem kvalitātes parametriem ir atsauces (reakcijas) laiks. Minimāli nepieciešamais atsauces laiks ir 25 ms, taču jau tagad ir pieejami monitori ar atsauces laiku 12 un 16 ms, kas tiek uzskatīts par ļoti labu rādītāju.

Jo lielāks ir atsauces laika cipars, jo lielāka kustīgas bildes aste būs redzama. Ar katru gadu aizvien pieaug LCD monitoru popularitāte, līdz ar to arī pieaug kompāniju ieinteresētība piedāvāt un uzlabot šo produktu. Lai noturētu savas pozīcijas tirgū, ražotāji iesaistās lielākās cīņās tieši atsauces laika uzlabošanā.

Kompānijas «[s:880]» un «[s:881]» ir paziņojušas, ka jau nākamā gada pirmajā ceturksnī piedāvās 17 collu LCD monitorus ar atsauces laiku 8 ms. Taču augstāk minētās kompānijas nav vienīgās, kuras nolēmušas piedāvāt monitorus ar 8 ms atsauces laiku. Kompānijas «[s:882]» (preču zīmes CMV īpašniece) un «[s:883]» sāks šādu monitoru ražošanu jau šā gada pēdējā ceturksnī.

Aizvien pieaugošā cīņa LCD monitoru segmentā ar 8 ms atsauces laiku dod cerības, ka samazināsies arī cenas monitoriem ar atsauces laiku 12 un 16 ms.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp