Foto: EPA-AFI

Pildot Eiropas Savienības (ES) komisāra pienākumus, Latvijas komisāra amatam izvirzītā Ingrīda Ūdre (ZZS) sola darboties neatkarīgi, neprasot un nepieņemot norādes no valdības vai citām iestādēm. Tā Ūdre paudusi, atbildot uz Eiroparlamenta (EP) vispārīgajiem jautājumiem jaunajiem komisāru kandidātiem.

Uzsākot darbu komisāra amatā, Ūdre savu neatkarību apstiprinās deklarācijā par ārējo darbību, finanšu interesēm un īpašumiem, kā arī sola izvairīties no iespējamajiem interešu konfliktiem savā darbā.

Apstiprināšanas gadījumā Latvijas komisāre ES dod solījumu Eiropas Kopienu tiesai, apliecinot apņemšanos ievērot pilnīgu neatkarību, pildot savus pienākumus.

Neatkarību pienākumu izpildē palīdzēs nodrošināt arī ieklausīšanās EP, ES padomes, Ekonomikas un sociālo lietu komitejas, Reģionu komitejas, kā arī ekspertu un interešu grupu sniegtajos atzinumos, norāda Ūdre.

Atbildot EP, Ūdre uzsver, ka viņa neveic uzņēmējdarbību, viņai nav finansiālu interešu un citu saistību, kas būtu nesavienojami ar viņas paredzamajiem komisāres pienākumiem. Viņa sola pāris dienu laikā pēc stāšanās amatā atteikties no visiem posteņiem, kādus šobrīd ieņem. Viņa arī apliecina, ka neviens no viņas ģimenes locekļiem neveic profesionālu darbību, kas varētu būt nesavienojama ar viņas paredzamajiem pienākumiem.

Oficiāls jauno komisāru kandidātu iztaujāšanas grafiks tiks apstiprināts 14. septembrī Strasbūrā.

Katra topošā komisāra noklausīšanās EP ilgs trīs stundas — sākumā plānota komisāra kandidāta uzruna, bet pēc tam 160 minūtes tiks veltītas EP pārstāvju jautājumiem.

Zināms, ka Ūdres iztaujāšanā iesaistīsies Ekonomikas un monetārās komitejas deputāti, viņiem piebiedrosies arī Iekšējā tirgus komitejas pārstāvji.

Balsojums par jauno EK notiks nedēļā no 25. līdz 28. oktobrim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp