«[s:1336]» (BSA) Latvijas komiteja ir piešķīrusi Izglītības un zinātnes, kā arī Aizsardzības ministrijai BSA sertifikātus, kas apliecina ministrijās lietoto datorprogrammu legalitāti.

Ministru prezidents Indulis Emsis savā uzrunā kabinetam uzsvēra: «Valsts iestādēm jārāda priekšzīme privātajam sektoram, tāpēc būtu labi, ja ministriju valsts sekretāri pievērstu datorprogrammu pārvaldei lielāku uzmanību. Datorprogrammu audits ir jāveic visām ministrijām. Domāju, ka drīzumā mēs valdībā apspriedīsim arī Kultūras ministres Helēnas Demakovas priekšlikumu par speciāla pretpirātisma biroja izveidošanu Iekšlietu ministrijā.»

«Man ir patiess prieks, ka pašreizējā valdība pauž cieņu pret intelektuālo īpašumu, izprot nepieciešamību lietot legālas programmas, kā arī licencētu datorprogrammu pārvaldīšanas nozīmi. Izglītības un zinātnes ministrija un Aizsardzības ministrija ir vienas no pirmajām valsts iestādēm, kas pieņēmušas ļoti tālredzīgu lēmumu sakārtot to rīcībā esošo programmatūru. Tas būtu tikai apsveicami, ja visas LR ministrijas veiktu programmatūras auditu, un man prieks, ka arī Tieslietu ministrija un Vides ministrija jau šobrīd paudušas gatavību veikt auditu,» uzsvēra BSA Latvijas komitejas valdes priekšsēdētājs Valdis Birkavs.  

Valsts kanceleja sagatavos ministriju auditēšanas grafiku, kā arī kopīgi ar BSA tuvākajā laikā tiek plānots seminārs valsts sekretāriem un ministriju atbildīgajām amatpersonām par datorprogrammu pārvaldi. Lai palīdzētu visām valsts iestādēm sakārtot datorprogrammu administrēšanu, BSA ir sagatavojusi īpašu «Datorprogrammu pārvaldes rokasgrāmatu valsts iestādēm». Tuvāko nedēļu laikā ar Valsts kancelejas palīdzību rokasgrāmatu paredzēts izplatīt visās valsts institūcijās.

Līdz šim BSA sertifikāti ir piešķirti tādiem uzņēmumiem kā «Latvijas Mobilais Telefons», «Latvijas Vēstnesis» un citiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp