Foto: isecure.com

Big Blue ir kļuvis par pirmo datoru ražotāju, kas savus datorus komplektēs ar kompānijas «National Semiconductor» ierīci «[s:1461]», kas droši glabā datora identifikācijas datus, apgrūtinot iekļūšanu tajā no ārpuses.

«Aizsardzība, šifrēšana un paroļu menedžments — tie ir galvenie «IBM ThinkVantage» tehnoloģijas komponenti, kas vienkāršo dzīvi personālo datoru lietotājiem un samazina administrēšanas izmaksas visu izmēru organizācijām», sacīts IBM personālo datoru programmas nodaļas direktora Kleina Andersona paziņojumā.

«National Semiconductor» apgalvo, ka šādas informācijas uzglabāšana mikroshēmās ir daudz drošāka par uzglabāšanu programmās. Mikroshēma šifrē datus, pielietojot atslēgu, kas ir pieejama tikai īpašam procesoram, kas aizsargā informāciju no gan no hakeriem, gan no paša lietotāja kļūdām, un praktiski ieslēdz to personālajā datorā.

Aizsargmikroshēma, kas tiks izmantota personālajos datoros, kļūs par standartu gandrīz visiem IBM personālajiem datoriem, sacīja «National Semiconductor» pārstāve Geila Balloka. IBM mikroshēmu izstrādājusi kopīgi ar «National Semiconductor» un ar to nomainīs divas mikroshēmas, kuras Big Blue līdz šim pielietoja dažos personālajos datoros. Cits «National Semiconductor» pārstāvis, Džefs Vairs, ir paziņojis, ka drīzumā šo mikroshēmu savos datoros sāks izmantot arī kompānijas «Hewlett-Packard» un «Dell».

Šeit atliek tikai piebilst, ka kā likteņa ironija skan [s:1462] par to, ka IBM OEM «Windows XP» un XP SP1 pēc noklusējuma izveido kontu ar administratora tiesībām un tukšu paroli. Tas tiek klasificēts ne vairāk, ne mazāk kā backdoor vai arī latviskotās terminoloģijas veidotāju variantā — [s:1463]. Aparātisku drošības līdzekļu ieviešana ir apsveicama, tomēr šādas kļūdas var pārvērst jauninājumus par lietotāju papildus samaksāto dolāru konvertāciju tikai siltumā un viltus drošības sajūtā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp