Foto: HP

Kompānija «Hewlett-Packard» (HP) ir laidusi klajā divus jaunus fotoprinterus — «HP Photosmart 7450» un «HP Photosmart 8450».

«[s:1693]»

Jaunais personālais mājas printeris ir visekonomiskākais HP fotoprinteris, kam raksturīga pret izbalēšanu noturīga 6 krāsu druka, atvieglota lietošana un pielāgojamība. «HP Photosmart 7450»ir iebūvēta vadības pults, uz kuras atvieglotai  galveno drukas uzdevumu uzsākšanai atrodas viena pieskāriena pogas.

Jaunais printeris nodrošina fotogrāfiju druku vairākos formātos, sākot ar A4 un bezmalu 10x15 cm fotogrāfijām, līdz pat daudzfotogrāfiju albumiem un kolāžām. «HP Image Zone» programmatūra piedāvā fotoefektu, tajā skaitā faktūru un akvareļkrāsu, izmantošanu, kā arī pilnu rīku komplektu pakāpeniskam darbam, lai optimizētu, atjaunotu, sakārtotu un koplietotu fotogrāfijas. Rezultāts ir reālas spilgtu krāsu fotogrāfijas ar izteiksmīgiem ādas toņiem un ēnojumu.

Printera ir apgādāts ar iebūvētu LCD ekrānu un visu izplatītāko atmiņas karšu slotiem: «Compact Flash» I un II, «SmartMedia», «SecureDigital», «MultiMedia», «xD» un «Sony Memory Stick». Lietotājam jāievieto karti attiecīgajā slotā un jāizdrukā indeksu lapa uz balta papīra, nospiežot pogu print index («drukāt indeksu lapu»). Fotogrāfijas drukai lietotājs var atlasīt, izmantojot atlasīšanu pēc numerācijas, pārējo veiks printeris.

Drukas kvalitāte un ātrums drukājot no atmiņas kartēm ir līdzīgs kā drukājot no datora, padarot šo par reālu alternatīvu, ja vēlaties drukāt un koplietot fotogrāfijas neieslēdzot datoru. Alternatīvi fotogrāfijas var ielādēt datorā, izmantojot printera karšu slotus, lai tās priekšskatītu un rediģētu, ja nepieciešams.  HP foto un attēlveidošanas programmatūra «HP Image Zone» automātiski aktivizējas, kad tiek ievietota atmiņas karte. Printeris ir savietojams ar «Windows» un «Mac» operētājsistēmām un pieslēdzams caur USB portu.

«HP Photosmart 7450» drukas ātrums ir līdz 12 lappusēm minūtē gan melnbaltajā, gan krāsu drukā. Nepieciešamības gadījumā drukas ātrumu var palielināt līdz 18 lappusēm minūtē melnbaltajā un 14 lappusēm krāsu drukā, standarta foto kasetni («HP Nr. 58») uz laiku nomainot ar «HP Nr. 56» Black Inkjet kasetni. Neizmantotās kasetnes var droši uzglabāt speciālā novietnē.

«HP Photosmart 7450» aptuvenā mazumtirdzniecības cena Latvijā būs 72 lati.

«[s:1694]»

Jaunajam astoņu krāsu fotoprinterim atvieglotai digitālo fotogrāfiju radīšanai piemīt virkne jaunu īpašību. Fotoprintera sistēmas pelēkās skalas tintes (gaiši pelēkā, vidēji pelēkā un melnā) samazina metamerizmu un neatkarīgi no apgaismojuma pakāpes nodrošina neitrālus krāsu toņus melnbaltajās fotogrāfijās. Bez tam apvienojumā ar 5 krāsu tintēm (ciāna, fuksīna, dzelteno, gaišo ciāna un gaišo fuksīna) fotogrāfijās samazinās krāsu pāreju maiņas, veidojas izteiksmīgākas krāsas un palielinās foto attēlu mirdzums. Šādu rezultātu ir iespējams iegūt kombinējot Inkjet krāsu kasetni «HP Nr. 348» un trīs krāsu kasetni «HP Nr. 344» ar pelēkās tintes kasetni «HP Nr. 100».

Nepieciešamības gadījumā melnbaltās drukas  ātruma palielināšanai līdz 30 lappusēm minūtē «HP Photosmart 8450» paredzēto tintes kasetni «HP Nr. 100» var aizvietot ar kasetni «HP Nr. 339». Izmantojot «HP Photosmart 8450» HP jaunās paaudzes Inkjet kasetnes, lietotāji var nodrošināt fotogrāfijās krāsu noturību pret izbalēšanu ilgus gadus, kā liecina veikto testu rezultāti.

Fotoprinteris «HP Photosmart 8450» ir savienojams ar jebkuru kameru, kas aprīkota ar PictBridge tehnoloģiju, bet iebūvētie atmiņu karšu sloti piemēroti visām populārākajām zibatmiņas kartēm: «Compact Flash» I and II, «SecureDigital», «MultiMedia», «SmartMedia», «xD» and «Sony Memory Stick». LCD krāsu displejs un kontroles un pārvaldes rīki nodrošina foto atlasi, attēla izkārtojumu un korekciju, tajā skaitā «sarkano acu efekta» noņemšanu, spilgtuma izvēli, rotāciju, tāluma maiņu, video kadra fiksāciju, kā arī  indeksa lapas druku, pases foto režīmu, automātisko papīra veida noteicēju, kas optimizē printera uzstādījumus atbilstoši izmantojamā papīra veidam, un abpusēju papīra padevi.

Ņemot vērā, ka nopietni fotogrāfi, gan profesionāļi, gan amatieri, bieži izmanto programmatūru «Adobe Photoshop», «HP Photosmart 8450» ne tikai piedāvā automātisku sRGB un Adobe RGB krāsu kalibrēšanu, bet arī ērtu ICC profilu pārvaldi, kas nozīmē labāku krāsu plūsmas kontroli, ko novērtēs pieredzējušāki fotoprinteru lietotāji. Jaunais optimizētais 4800dpi režīms fotoprintera draiverī paredzēts precīzāku krāsu un to nianšu iegūšanai.

HP «Image Zone» programmatūra piedāvā pilnu rīku komplektu fotogrāfiju rediģēšanai, papildināšanai vai pārveidošanai, bet «Panorama Creator» ļauj iegūt izdrukas panorāmas 10x30 cm formātā. «HP Photosmart 8450» printeri iekārojumu padara arī daudzveidīgās savienojamības  iespējas: USB, PictBridge un iebūvēta tīkla pieslēgumvieta, kas sniedz iespēju lietotājiem lokālajā tīklā, piemēram, fotostudijā ar vairākām darbstacijām, bet vienotu arhīvu, dalīties informācijā. Turklāt printeri ir iespējams pievienot bezvadu maršrutētājam. Kad printeris ir pievienots tīklam, visas funkcijas tiek atbalstītas, ieskaitot datu ielādi no atmiņas kartes.

Ieteicamie izejmateriāli ir «HP 280 g/mPremium Plus» papīrs ar satin-matt un high-gloss virsmu panorāmas foto (20x30 cm) vai momentuzņēmumu (13x18 cm ) formātos. Iespējama arī bezmalu druka A4, 10x15cm, 13x18 cm un no 1. septembra arī 10x30 panorāmas formātā. Izvēles aksesuāri, kurus var iegādāties lietošanai kopā ar fotoprinteri «HP Photosmart 8450», ir Bluetooth adapteris bezvadu drukai tieši no telefonā iebūvētas fotokameras un citām iekārtām, kurās tiek izmantota Bluetooth tehnoloģija, abpusējs drukas modulis (100 lapām) ar papildus 250 lapu padevi un «HP JetDirect» bezvadu drukas serveri.

«HP Photosmart 8450» vidējā mazumtirdzniecības cena būs 240 lati. Jaunais produkts Latvijas tirgū būs nopērkams sākot ar šī gada novembri.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp