Foto: AFI/Elmārs Rudzītis

Eiropas nodokļu un muitas jautājumu komisāra amata kandidāte Ingrīda Ūdre (Zaļo un zemnieku savienība) ceturtdien Latvijas Pirmās partijas (LPP) Saeimas frakcijas vadītājam Oskaram Kastēnam piedāvājusi darbu viņas birojā.

Kastēns apstiprināja, ka šāds piedāvājums bijis, un norādīja, ka to «nopietni apsvērs». Viņš sacīja, ka jau piektdien dodas komandējumā, no kura atgriezīsies otrdien, un, visticamāk, tikai tad izlems.

LPP Saeimas frakcijas vadītājs šo jautājumu nav apsvēris ar partijas vadību un runāt par to grasās jaunnedēļ.

Partijas līderis Ainārs Šlesers norādīja, ka Kastēns partijas valdi ir informējis par izteikto darba piedāvājumu, un uzsvēra, ka partija neliks šķēršļus. «Protams, ka frakcijai tas būs liels zaudējums, taču visai Latvijai tas varētu būt ieguvums, zinot, ka Kastēna kungam ir liela pieredze ārpolitikas un Briseles jautājumos,» viņš sacīja. Lai kāds būtu Kastēna lēmums, viņš solījis nepamest partiju, sacīja Šlesers.

Runājot par to, kurš varētu ieņemt LPP Saeimas frakcijas vadītāja vietu pēc Kastēna iespējamās aiziešanas, Šlesers norādīja, ka tas ir frakcijas jautājums. «Viņam jau šobrīd ir spēcīgi vietnieki — Dzintars Jaundžeikars un Jevgēņija Stalidzāne, taču par to runāt ir pāragri,» viņš pastāstīja.

Kastēns ir arī LPP priekšsēdētāja vietnieks. Iepriekš viņš bijis Latvijas Televīzijas korespondents Briselē un politikā ienāca, balotējoties LPP sarakstā 8. Saeimas vēlēšanām. Kastēns dzimis 1971. gadā.

Ūdri Eiropas komisāres amatam nominēja Latvijas premjers Indulis Emsis. Pagājušajā nedēļā notika Ūdres uzklausīšana Eiropas Parlamenta Ekonomikas un iekšējā tirgus komisijā, kas viņu atzina par piemērotu komisāres amatam. Balsojums Eiropas Parlamentā par jauno Eiropas Komisijas sastāvu ir gaidāms oktobra beigās, un jau novembrī jaunie komisāri varētu ķerties pie savu amata pienākumu pildīšanas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp