Foto: «boot.lv»

4GHz «Pentium 4» procesors, kura iznākšana bija paredzēta nākamā gada sākumā, netiks laists apgrozībā. Toties «Intel» paaugstinās mikroshēmu veiktspēju, palielinot kešatmiņu.

Nākotnē šīm mikroshēmām būs 2MB kešatmiņas, tāpat kā «Intel Xeon» serveru mikroshēmām un «Extreme Edition» «Pentium 4» eksemplāriem, kas paredzēti datorspēlēm. «Intel» sola turpināt izdot «Extreme Edition» procesorus, kuros pakāpeniski tiks palielināts maģistrāles ātrums un kešatmiņas apjoms. Pirmais «Pentium 4» procesors ar 2MB kešatmiņu iznāks nākamā gada sākumā un strādās ar 3.8 GHz takts frekvenci.

«Intel» arīdzan grasās pievērst lielāku vērību 64 bitu funkcionalitātei, «HyperThreading» («Intel» procesoros izmantota tehnoloģija, kas ļauj operētājsistēmai un lietojumprogrammām darboties tā, it kā to rīcībā būtu divi atsevišķi procesori) un drošības tehnoloģijas ar nosaukumu «LaGrande» pilnveidei. Tāpat tiek ziņots, ka «Intel» turpinās intensīvi strādāt pie divkodolu procesoru izstrādes, kuros vienā mikroshēmā tiks apvienoti divi procesori. Paredzams, ka šie procesori parādīsies tirgū nākamā gada vidū.

Analītiķi lēš, ka viens no galvenajiem 4GHz procesora atsaukšanas iemesliem varētu būt tā paaugstinātā siltumatdeve un enerģijas patēriņš. «Intel» gan šo minējumu nekomentē, taču jāatceras, ka savulaik «Prescott» sērijas «Pentium 4» procesoru debija tika atlikta tieši šo iemeslu dēļ.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp