Foto: AFI/Elmārs Rudzītis

Latvijas Pirmās partijas (LPP) Saeimas frakcijas vadītājs Oskars Kastēns nolēmis pieņemt topošās Eiropas komisāres Ingrīdas Ūdres (ZZS) piedāvājumu un kļūt par viņas padomnieku, apliecināja pats Kastēns.

Žurnālistiem Kastēns skaidroja, ka piedāvājums kļūt par Eiropas komisāres Ūdres padomnieku viņam ir «liels gods un izaicinājums». Viņš informēja, ka Saeimas deputāta mandātu noliks novembra sākumā, jo ir pārliecināts, ka Eiropas Komisijas jaunais sastāvs noteikti tiks apstiprināts.

Kastēns pastāstīja, ka viņa kā Eiropas komisāres Ūdres padomnieka pienākumos ietilps kontaktu uzturēšana ar Eiropas Parlamentu un citām Eiropas Savienības institūcijām. Deputāts pieļāva, ka viņam būs arī citi pienākumi, kas patlaban tiek precizēti.

Pēc Kastēna teiktā, viņš saņems tā saukto «A» līmeņa Eiropas komisijas ierēdņa algu, gan nekonkretizējot tās apjomu.

Politiķis atzina, ka viņa pārstāvētā Latvijas Pirmā partija neesot sevišķi priecīga par viņa lēmumu, tomēr esot ar to samierinājusies.

Kastēnam pieņemot darba piedāvājumu, viņa darbavieta no 1. novembra būs Briselē, un viņš noliks Saeimas deputāta mandātu. Līdz ar to pastāvīgo deputāta mandātu Saeimā iegūs LPP deputāts Jānis Šmits, bet darbs parlamentā būs jāsāk juristei un AS «Pareksa banka» projektu vadītājai Baibai Bračai.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Kastēns dzimis 1971. gada 19. jūlijā. 1995. gadā beidzis Latvijas Universitātes Filoloģijas fakultāti, apgūstot latviešu valodas un literatūras un audzināšanas darba metodiku.

No 1998. līdz 2001. gadam Kastēns bija Latvijas Televīzijas korespondents Briselē, bet 2001. gadā kļuva par sabiedrisko attiecību firmas «Consensus PR» direktoru.

2002. gadā Latvijas Pirmās partijas dibināšanas kongresā viņu ievēlēja par partijas priekšsēdētāja vietnieku, un vēlāk viņš tika ievēlēts Saeimā, kur Kastēns kļuva par Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāju.

Šogad Kastēns kā Pirmās partijas «lokomotīve» kandidēja arī Eiropas Parlamenta vēlēšanās, taču netika tajā ievēlēts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp