Foto: IBM

«IBM ThinkPad T42» ir kļuvis par pirmo «ThinkPad» klēpjdatoru ar iebūvētu biometrisko lietotāja ID risinājumu — pirkstu nospiedumu lasītāju. Kopā ar «IBM Embedded Security Subsystem» un «IBM Client Security Software» tas sniedz bezprecedenta drošību un dod ievērojamas ērtības lietotājam.

Jaunās biometriskās iespējas nodrošina vienkāršotu pieeju ar paroli aizsargātai personiskai un finanšu informācijai, interneta lapām, dokumentiem un e-pastam. Pirkstu nospiedumu lasītājs atrodas zem kursora taustiņiem un ļauj lietotājam uzlikt pirkstu uz neliela horizontāli novietota sensora, lai piereģistrētos savās sistēmās, lietojumprogrammās, interneta lapās vai datubāzēs. Skenēšana notiek tikai dažas sekundes, pie tam pirkstu nospiedumu lasītājs uztver vairāk datu nekā tradicionālais «bildes» uztveršanas logs, jo tas skenē lielāku pirksta nospieduma virsmu, tā palīdzot izvairīties no nepareizas atpazīšanas.

IBM ir uzlabojusi arī iebūvēto drošības apakšsistēmu (Embedded Security Subsystem), izlaižot jaunu klientu drošības programmatūras versiju «Client Security Software v. 5.4», kas nodrošina drošu paroļu vadību, vienkāršotu lietošanu un uzstādīšanu. Pie tam tagad šī programmatūra tiek uzstādīta jau pirms klēpjdatora pārdošanas (līdz šim tā tika uzstādīta tikai pēc pirkuma izdarīšanas). Jaunā programmatūras versija ļauj identificēt lietotāju gan ar pirkstu nospiedumu identifikāciju, gan ar lietotāja paroles palīdzību; tāpat var lietot abu kombināciju.

Jaunās programmatūras, drošības moduļa un pirkstu nospiedumu lasītāja integrēšana aizsargā drošības informāciju, piemēram, šifra atslēgas un elektroniskās identitātes datus, un sargā no neautorizētas piekļuves datiem. Iebūvētā drošības apakšsistēma ir galvenā tehnoloģijas «IBM ThinkVantage» sastāvdaļa — rīku kopums, kas padara «ThinkPad» klēpjdatorus un «ThinkCentre» galddatorus ērtāk izmantojamus, savietojamus, aizsargājamus un atbalstāmus.

Pie tam jauns risinājums, par kuru paziņušas kompānijas IBM un «Utimaco Safeware», dod lietotājiem iespēju pilnībā šifrēt visu cietā diska saturu. Tas sargā no neautorizētas pieejas datiem pat tad, ja dators nozagts vai pazudis. «Utimaco Safeguard Easy» ir pirmais visa diska kodēšanas produkts, kas testēts savietojamībai ar «IBM Rescue and Recovery» — «IBM ThinkVantage» tehnoloģijai, kas var automātiski arhivēt un atjaunot informāciju uz cietā diska, lai aizsargātu no tās zuduma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp