Skip to footer
Šodienas redaktors:
Eva Gaigalniece
Iesūti ziņu!

Zandarta fileja ar burkānu biezeni un dārzeņiem

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto

Zandarta fileja ar kraukšķīgu ādiņu, saulainu burkānu biezeni, turku zirņiem un krāsnī ceptiem ķirštomātiņiem. Vasarīgi un veselīgi!

Sastāvdaļas

  • 4 x 120 g zandarta filejas ar ādu
  • 200 g ziedkāpostu
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • olīveļļa cepšanai
  • 8–10 ķirštomāti, pārgriezti uz pusēm
  • 20 g arugulas

sviestam

  • 1 ēd.k. sviesta
  • 5 g smalki sakapātu diļļu
  • ½ tējk. kaņepju sēklu
  • ½ tējk. svaigi maltu melno piparu
  • ½ tējk. jūras sāls

burkānu biezenim

  • olīveļļa cepšanai
  • 2 sīpoli, sīki sakapāti
  • 4 ķiploku daiviņas, sakapātas
  • 1 tējk. koriandra, saberzts
  • 1 tējk. kumīna, saberzts
  • 1 tējk. sāls
  • 1 tējk. svaigi maltu melno piparu
  • 2 lieli vai 4 mazi burkāni, mazos kubiņos
  • dārzeņu buljons vai ūdens

turku zirņiem

  • 150 g kaltētu turku zirņu (kad tie ir izmērcēti, svars kļūst lielāks)
  • 1 apelsīns, pārgriezts uz pusēm
  • 4 ēd.k. olīveļļas
  • 1 sīpols, sīki sakapāts
  • 2 ķiploka daiviņas, sīki sakapātas
  • ½ tējk. malta kumīna
  • ½ tējk. malta koriandra
  • ½ tējk. kurkumas
  • ½ tējk. oregano
  • ½ tējk. karija pulvera
  • ½ tējk. sarkanā čili pārslu
  • 300 ml ūdens vai dārzeņu buljona (divreiz vairāk nekā zirņu)

Pagatavošana

  1. Turku zirņus iepriekšējā vakarā liec ūdenī mērcēties. Sviestu sajauc ar garšaugiem.
  2. Gatavo burkānu biezeni. Katliņā sasildi olīveļļu. Pievieno sīpolu, ķiploku, koriandru, kumīnu, sāli un piparus un apcep, līdz sīpols un ķiploks kļuvuši mīksti, bet ne brūni. Pievieno burkānu kubiņus un pasautē, līdz tie mīksti. Pārlej pāri ūdeni vai dārzeņu buljonu tā, lai tas tikai nosedz burkānus, un vāri 7–10 minūtes. Noņem no uguns un sablendē, kamēr masa karsta. Blendē, līdz tai ir patīkama biezeņa struktūra. Noliec malā.
  3. Gatavo zirņus. Citā katliņā sasildi olīveļļu un kopā ar visām garšvielām tajā pasautē sakapātos sīpolus un ķiplokus. Pievieno zirņus, apelsīnu pusītes un dārzeņu buljonu. Vāri apmēram stundu, līdz zirņi mīksti. Noliec malā.
  4. Sasildi krāsni 220 grādus karstu.
  5. Zandarta filejas nosusini ar salveti. Tā uzsūksies liekais ūdens un āda izdosies kraukšķīga. Pannā sakarsē olīveļļu un 1 tējk. garšaugu sviesta. Pannai jābūt ļoti karstai. Liec zandartu cepties ar ādu uz leju un cieši uzspied virsū ar lāpstiņu. Cep 1 minūti. Apgriez otrādi un cep vēl 1 minūti.
  6. Ziedkāpostus sajauc ar tomātiem un apslaki ar olīveļļu. Pārber ar sāli un pipariem. Liec pannā dārzeņus un visu liec cepeškrāsnī. Cep 2–3 minūtes. Kamēr viss ir krāsnī, uzsildi turku zirņus un burkānu biezeni.
  7. Pasniedz zandartu ar burkānu biezeni, turku zirņiem un rukolu. Pārlej pāri šķidrumu, kas izveidojies, cepot krāsnī zivi un dārzeņus.

Recepte - Kārlis Roberts Celms
FOTO - Armands Meirāns

Komentāri
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu