Sniega apslēpta atvērta kanalizācijas aka un slidenas ietves bijis iemesls trim nelaimes gadījumiem, kuros cietušas grūtnieces. Rīgā 50 cilvēku cietuši netīru ietvju un no jumta krītoša sniega dēļ.

Kopš novembra sniegotās nogales Rīgā Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā pēc palīdzības vērsušies vairāki desmiti ziemas upuru, nevienu no viņiem gan nebija traumējis no jumta krītošs sniegs vai lāstekas, Neatkarīgajai stāstīja slimnīcas uzņemšanas nodaļas vadītājs Juris Platkājs.

«Šokējošākais ir tas, ka 20. novembrī pie mums pēc palīdzības vērsās trīs grūtnieces. Divas no viņām bija paslīdējušas un nokritušas, bet, par laimi, guvušas tikai vieglus sasitumus. Trešā sieviete bija iekritusi kanalizācijas akā.

Tās vāku zagļi bija aiznesuši, bet pēc puteņa virs akas bija sakrājies sniegs, un tāpēc sieviete nepamanīja bīstamo vietu,» norādīja mediķis. Visas trīs sievietes pēc apskates atlaistas mājās, un J. Platkājs sacīja, ka gūtās traumas grūtniecību nav ietekmējušas.

Valsts policijas preses un sabiedrisko attiecību biroja preses nodaļas vadītāja Kristīne Mežaraupe informēja, ka 1962. gadā dzimusī Zoja kanalizācijas akā iekritusi Ādažos, Pirmajā ielā, kur jau ilgāku laiku notiek remontdarbi. Cietusī savainojusi labo roku.

No 17. līdz 26. novembrim Rīgas Pašvaldības policija (RPP) ir saņēmusi 50 ziņojumus no cilvēkiem, kuri cietuši slideno ietvju vai no jumta krītoša sniega dēļ. Kopumā par šādiem pārkāpumiem sastādīts 200 protokolu, no kuriem 175 ir par netīrām ietvēm, bet 15 par sniegotiem jumtiem, informēja RPP preses sekretāre Inese Tīmane. 123 gadījumos par vainīgiem atzīti privātīpašnieki, bet 41 — pašvaldība. Rīgas Dome norāda, ka nevienā gadījuma soda nauda — 50 latu — vēl nav iekasēta.

Rīgas Domes projektu koordinators sabiedrisko attiecību jautājumos Dzintars Zaļūksnis informēja, ka pašvaldība savu namu jumtus no sniega un ledus tīra jau trīs dienas, tomēr ir bijuši gadījumi, kad sniegi traumē garāmgājējus.

Dz. Zaļūksnis uzsvēra, ka, tīrot jumtus, ietve pie mājas obligāti ir jānožogo, bet ne visi namīpašnieki šo normu ievēro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp