Foto: excitecorp.nf.ca

Latvijas atvērtā koda asociācija ([s:3504]) sestdien, 4. decembrī, organizē «Linux» instalēšanas festivālu, kura mērķis būs informēt interesentus par alternatīvām «Linux» darbvirsmām.

Pasākums notiks RTU Būvniecības fakultātē un tā sākums ir paredzēts 16.00. Kā informēja pasākuma vadītājs Jānis Krūmiņš,
festivāla lozungs ir «Eye Candies» vai «Izdaiļosim savu darba virsmu», un tā ideja ir parādīt visiem «Linux» entuzistiem, ka pastāv ne tikai populārās «KDE» un «GNOME» darbvirsmas — ir arī tādas alternatīvas kā, piemēram, «Blackbox», «Fluxbox», «WM», «Enlightement» u.c. Tiks arī sīkāk pastāstīts par to sniegtajām iespējām un to, kā tās izmantot savām vajadzībām.

Ja apmeklētājus tas interesēs, pasākumā varēs arī uzstādīt «Linux» uz līdzatnesta datora — distribūciju gan vēlams ir pašam paņemt līdz. Tiesa, organizatori norāda, ka netiks instalētas distribūcijas, kuru instalēšana aizņem ļoti daudz laika, piemēram, «Gentoo».

Organizatori arī aicina atsaukties tos, kas vēlētos palīdzēt pasākuma veidošanā, demonstrējot uz sava datora kādus interesantus un eksotiskus risinājumus, un pastāstot kā tos ieviest un izmantot.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp