Zviedru arodbiedrība protestē pret zviedru deputātu atbalstu Latvijas būvuzņēmējiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šorīt Stokholmā pie parlamenta ēkas Zviedrijas celtnieku arodbiedrība rīko demonstrāciju, protestējot pret četru zviedru parlamenta deputātu pausto atbalstu Latvijas būvuzņēmumam «Laval&partneri», informē «Radio SWH».

Kā ziņots, Latvijas būvfirma ceļ skolu un rekonstruē dzīvokļus netālu no Stokholmas. Zviedrijas celtnieku arodbiedrība pieprasīja apturēt skolas ēkas celtniecību Vaksholmā, jo Latvijas uzņēmums «Laval&partneri» saviem celtniekiem nodrošinot pārāk zemu algu.

Vakar neizdevās noslēgt līgumu par darba algām starp latviešiem un Zviedrijas celtnieku arodbiedrību Stokholmā, tāpēc «Laval&partneri» nolēmis vērsties Zviedrijas darba tiesā. Šis process automātiski nonāks Eiropas Savienības tiesā.

Kā ziņots, Latvijas Celtnieku arodbiedrības priekšsēdētāja Māra Tomsone šodien plāno doties uz Zviedriju, lai ar Zviedrijas arodbiedrības pārstāvjiem pārrunātu jautājumus par Latvijas uzņēmuma blokādi. Kā aģentūru LETA informēja Tomsone, galvenais sarunu temats būs par «Laval&partneri» koplīguma ar Latvijas Celtnieku arodbiedrību atzīšanu un Zviedrijas puses prasību slēgt jaunu koplīgumu. Viņa sacīja, ka līdz šim notikušajās telefona sarunās un sarakstē skaidrību šajā jautājumā panākt nav izdevies.

«Mūsu pozīcija būs brīvs darba tirgus un vienlīdzības princips visām valstīm,» sacīja Tomsone. Tomēr viņa norādīja, ka neredz konfliktu starp arodbiedrībām. «Šis ir pirmais šāds gadījums, un nevienam no mums nav prakses līdzīgās lietās. Iespējams, Zviedrijas pusei ir bijis kāds līdzīgs gadījums, bet jāņem vērā, ka tas bijis pirms iestāšanās Eiropas Savienībā. Tagad viss ir mainījies,» sacīja Tomsone. Iespējamo sarunu iznākumu viņa prognozēt atturējās.

Kā ziņots, Latvija ir vērsusies pie Zviedrijas valdības, prasot nodrošināt mūsu valsts kompānijām un to darbiniekiem tādas pašas tiesības kā Zviedrijas pilsoņiem, jo to paredz Eiropas Savienības pamatprincipi. Mūsu valsts paudusi gatavību sūdzēties Eiropas Komisijā, jo uzskata, ka Latvijas kompānija tiek diskriminēta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu