Kompensāciju par deputāta mandāta nolikšanu saņems divi parlamentārieši

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kompensācijas pēc Saeimas deputāta mandāta nolikšanas, visticamāk, saņems tikai divi deputāti, un kopējā kompensāciju summa katram no viņiem būs apmēram 2800 latu.

Saeimas Finanšu departamenta vadītāja Vija Kancāne  pastāstīja, ka deputātu mandātu nolikušajiem cilvēkiem pienākas kompensācija triju vidējo deputāta mēnešalgu apjomā.

Paredzams, ka deputāta mandātu zaudēs bijušās tieslietu ministres Vinetas Muižnieces vietā pavasarī parlamentārieša pienākumus pildīt sākušais Uldis Briedis (Tautas partija), savukārt bijušā premjera Induļa Emša vietā pavasarī Saeimā bija sācis strādāt Visvaldis Skujiņš (Zaļo un zemnieku savienība).

Saeimas mājas lapā pieejamā informācija liecina, ka abiem deputātiem alga svārstās ap 900 latiem.

Deputāta mandātu līdz ar aizsardzības ministra Ata Slaktera atgriešanos Saeimā zaudēs arī Artis Pabriks, kurš gan turpinās pildīt ārlietu ministra amata pienākumus. Kancāne norādīja, ka Pabriks līdz šim deputātu algu nav saņēmis, jo atalgojumu saņēma Ministru kabinetā, tāpēc viņam kompensācija nepienāksies.

Par deputātu mandātu nolikšanu un atjaunošanu vēl būs jālemj Saeimas Mandātu un iesniegumu komisijai. Paredzams, ka izmaiņas Saeimas sastāvā varētu notikt nākamceturtdien.

Jauno Aigara Kalvīša valdību apstiprināja šoceturtdien.

Bijušais Ministru prezidents Emsis un septiņi viņa valdības amatus zaudējušie ministri kompensācijās kopumā saņems 43 800 latu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu