«Laval&parteri» iesniedz prasību Zviedrijas darba tiesā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zviedrijā strādājošā Latvijas būvuzņēmuma «Laval&partneri» advokāti šodien Zviedrijas darba tiesā iesnieguši prasību saistībā ar Zviedrijas Celtnieku arodbiedrības boikotu pret uzņēmumu, aģentūru LETA informēja «Laval&partneri» direktors Guntars Tiltiņš.

Kā informēja Tiltiņš, zviedru elektriķi joprojām turpina pagājušajā nedēļā uzsākto streiku, tomēr darbs būvobjektos nav apstājies, jo «Laval&partneri» darbinieki turpina strādāt.

Jau ziņots, ka noslēgt līgumu par darba algām starp latviešiem un Zviedrijas Celtnieku arodbiedrību Stokholmā neizdevās, tāpēc «Laval&partneri» nolēma vērsties Zviedrijas darba tiesā. Šis process automātiski nonāks Eiropas Savienības tiesā.

Zviedrijas celtnieku arodbiedrība pieprasīja apturēt skolas ēkas celtniecību Vaksholmā, jo Latvijas uzņēmums «Laval & partneri» saviem celtniekiem nodrošinot pārāk zemu algu. Šajā objektā un dzīvokļu būvē Jūšholmā strādā 14 celtnieki no Latvijas.

Protestējot pret Latvijas uzņēmuma darbību, Zviedrijas arodbiedrība 3. decembrī sāka uzņēmuma boikotu, iesaistot streikā zviedru elektriķus, kas veic elektromontāžas darbus «Laval&partneri» būvobjektos.

Latvijas pārstāvji uzskata, ka Zviedrijas arodbiedrību prasība Latvijas būvkompānijai «Laval&partneri» parakstīt koplīgumu ar Zviedrijas celtnieku arodbiedrību ir pretrunā ar Eiropas Savienības (ES) principiem un vērtībām par brīvu pakalpojumu kustību.

Arī valdība tuvākajā laikā grasās iesniegt Eiropas Komisijai (EK) sūdzību par Latvijas uzņēmuma boikotu Zviedrijā, šodien žurnālistiem sacīja ārlietu ministrs Artis Pabriks (TP).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu