Ukrainas opozīcijas kandidāts uz prezidenta amatu Viktors Juščenko ir ticis saindēts ar dioksīnu, sestdien apstiprināja ārsti Austrijas klīnikā, kurā Juščenko tika ārstēts un kurā viņam šajā nedēļas nogalē veica analīzes.

Vīnes klīnikas «Rudolfinerhaus» vadītājs Mihaels Cimpfers preses konferencē sacīja, ka par to, ka Juščenko ticis saindēts, «nav šaubu».

«Bija liela dioksīna koncentrācija,» teica Cimpfers, piebilstot, ka Juščenko dioksīnu, visticamāk, uzņēmis orāli, un tajā esot vainojama «trešā puse».

Tomēr klīnikas vadītājs uzsvēra, ka ārsti nevarot noteikt, kā ir notikusi saindēšana, un norādīja, ka to ir jānoskaidro likumsargiem.

«Mēs tur klāt nebijām,» sacīja Cimpfers.

Viņš teica, ka klīnikas ārstu secinājums, ka Juščenko ticis saindēts ar dioksīnu, ir pamatots ar izmaiņām viņa ādā, kā arī asins un audu paraugu analīzi.

Juščenko piektdienas vakarā tika uzņemts klīnikā «Rudolfinerhaus», kur viņam veica analīzes.

Austrijas mediķi septembrī pēc šajā klīnikā veiktajām analīzēm secināja, ka Juščenko ir smaga vīrusu infekcija, turklāt viņa asinīs atrastas vielas, kuras ar pārtiku parasti nevar uzņemt. Tika pieļauta iespēja, ka Juščenko ticis saindēts ar dioksīnu, bet viņam netika izdarītas analīzes, lai to noskaidrotu.

50 gadu vecais Juščenko sasirga 6. septembrī, un 10. septembrī Vīnē viņam tika veiktas medicīniskās pārbaudes, lai atklātu sliktās pašsajūtas iemeslu. Ukrainas mediķi viņam bija diagnosticējuši gripu.

Juščenko uzskata, ka viņu mēģinājuši noindēt politiskie pretinieki.

Dioksīnu, kas nokļuvis organismmā, nav iespējams no tā izvadīt. Dioksīns var izraisīt saslimšanu ar vēzi un smagu ādas slimību. Juščenko tika konstatēta tieši šāda ādas slimība, kas izmainīja viņa seju.

Paredzams, ka Juščenko atstās slimnīcu svētdien un tajā pašā dienā atgriezīsies Ukrainā.

Ukrainas Augstākā tiesa 3. decembrī apmierināja Juščenko prasību un daudzo pārkāpumu dēļ anulēja Centrālās vēlēšanu komisijas lēmumu par 21. novembrī notikušās prezidenta vēlēšanu otrās kārtas uzvarētāju pasludināt promaskavisko premjerministru Viktoru Janukoviču. 26. decembrī prezidenta vēlēšanu otrā kārta notiks atkārtoti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp