/nginx/o/2018/07/12/8721581t1hd573.jpg)
Romantika, bērnības garša vai jauns atklājums - vienalga, sanāks gardi!
Recepte no restorāna «Hercogs» šefpavāra.
- Piens 1 l
- Manna 600 g
- Vaniļas cukurs 2 tējkarotes
- Olas 4 gab
Mērcei
- Saldētas vai svaigas zemenes 400 g
- Cukurs 100 g
Pagatavošana
Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Olu dzeltenumiem pievieno cukuru un vaniļas cukuru. Puto, līdz masa kļuvusi krēmīga un gaiša, bet masas apjoms dubultojies.
Olas baltumu saputo stingrās putās.
Katliņā lej litru piena un uzvāra. Kad piens sāk vārīties, ber klāt mannas putraimus un, nepārtraukti maisot, vāra vidēji biezu mannā putru.
Putrai pievieno saputoto olas dzeltenuma masu un putru saputo (katliņš joprojām atrodas uz lēnas uguns).
Nepārtraucot putošanu, katliņa saturam pievieno olbaltuma putas, apmēram pusminūti, turpinot kult bubertu, katliņu karsē.
Bubertu atdzesē un pasniedz ar zemeņu mērci!
Zemeņu mērce
Zemenes sablendē ar cukuru un izberž caur sietu!