Foto: «LaCie»

Mūsdienās cietais disks vairs nav tikai ierīce, kas paredzēta pieslēgšanai pie datora. Cietos diskus ievieto digitālajās kamerās, mūziku atskaņojošās iekārtās, spēļu konsolēs. Un ir arī tādi cietie diski, kas paredzēti pieslēgšanai pie TV.

Kompānija «LaCie» ir paziņojusi par pārnēsājamu USB cieto disku, kuru varēs pieslēgt arī pie TV, lai atskaņotu mūziku, filmas vai aplūkotu fotogrāfijas. Cietajam diskam dots nosaukums «silverscreen». Ideja vienkārša - pieslēdzam ierīci datoram, pārnesam uz tās video, audio un foto failus, un ejam ciemos, kur ierīci pavisam vienkārši pieslēdzam pie TV aparāta, videomagnetofona, kabeļtelevīzijas vai satelīttelevīzijas uztvērēja. Ērtākai tās izmantošanai ierīce ir apgādāta arī ar infrasarkano staru tālvadības pulti un parocīgu ekrāna lietotāja saskarni, kas to padara par īstu miniatūru un mobilu mājas izklaides centru.

Cietais disks būs pieejams divos variantos - 40 un 80 GB ietilpībā. Pēc kompānijas sniegtās informācijas disks spēs atskaņot MPEG-1, MPEG-2 (ISO, AVI, VOB), MPEG-4 (AVI, DivX, XviD) video failus. Arī atskaņojamās mūzikas formātu spektrs ir visai plašs: WAV, MP3, AAC, WMA, AC3. Darbs ar apjomīgiem audio failiem tiek nodrošināts pateicoties digitālajai izejai ar «Dolby Digital 5.1» un DTS atbalstu. Foto attēlošana notiek izmantojot JPEG formātu.

«silverscreen» spēj izvadīt video signālu NTSC/PAL composite, S-video, RGB (caur SCART), analogajā YPbPr video (līdz 1280 x 720 punktiem) vai VGA (līdz 11024x768 punktiem) formātos. Audio signāla izvadi nodrošina analogā stereo izeja un SPDIF koaksiālā un optiskā digitālā izeja. Savukārt datoram ierīce ir pieslēdzama, izmantojot USB 2.0 savienojumu.

Ierīce svērs apmēram 300 gramus, tās aptuvenā cena ASV būs 249 (40GB modelim) vai 329 (80GB modelim) ASV dolāri, un tā ASV veikalos būs pieejama sākot ar šī gada februāra vidu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp