Foto: «HP»

Kompānija «Hewlett-Packard» (HP) laidusi klajā jaunu plaukstdatoru sēriju «iPAQ hx2000», kurā ietilpst trīs modeļi: «hx2110», «hx2410» un «hx2750».

«iPAQ hx2000» ir pirmā plaukstdatoru sērija, kurai ir galddatoriem un piezīmjdatoriem līdzvērtīgs IT dzīves cikls — «HP» nemainīs «iPAQ hx2000» sērijas aparatūru un programmatūru 18 mēnešus. Tas padara tos īpaši piemērotus izmantošanai uzņēmumos, atvieglojot IT infrastruktūras pārvaldību un dodot iespēju standartizēt tehnoloģiju. Visus «iPAQ hx2000» sērijas modeļus iespējams pielāgot uzņēmumā izmantotām lietojumprogrammām.

Īpaša uzmanība «iPAQ hx2000» sērijas plaukstdatoros pievērsta iekārtas un datu drošībai, kas pasargā tos no neatļautas piekļuves. Noskenējot pirksta nospiedumu vai kombinējot PIN un pirksta nospiedumus, lietotāji var apstiprināt savu identitāti. Savukārt ar lietojumu «HP ProtectTools» lietotāji var šifrēt datus un noteikt automātiskus drošības pasākumus, ja iekārta tiek pazaudēta vai nozagta. Tādā veidā tiek nodrošināta e-pasta, kalendāra un kontaktu informācijas konfidencialitāte.

«Tā kā mobilajiem profesionāļiem nepieciešama pieslēgumu dažādība un iespēja droši piekļūt datiem, datu aizsardzība pašreiz ir svarīgākā vērtība un augstākā prioritāte,» stāsta Roberts Enderle, «Enderle Group» galvenais analītiķis. «Lietotājiem būtu ieteicams izvēlēties produktus, kas radīti, lai samazinātu drošības problēmas.»

Ierīces apgādātas ar «Intel PXA270» procesoriem ar takts frekvenci no 312 līdz 624 MHz, kas nodrošina ātru piekļuvi datiem, un skaitļošanas jaudu, kas pielīdzināma agrāko gadu galddatoru jaudai. Atmiņā, kuras apjoms atkarībā no modeļa ir līdz 256 MB, var uzglabāt vairāk datu nekā līdz šim, savukārt integrētās Wi-Fi un Bluetooth bezvadu tehnoloģijas nodrošina vieglu un ērtu pieslēgumu. Divi zibatmiņas sloti («Compact Flash Type II» un «Secure Digital») ļauj kopējo atmiņas apjomu palielināt vēl vairāk, bet noņemams plastmasas apvalks aizsargā ekrānu no netīrumiem, švīkājumiem un citu veidu bojājumiem.

Specifikācija

  • VPN un WEP drošība, kas ietilpst «Microsoft Pocket PC 2003» operētājsistēmā, un uzlabota drošība bezvadu komunikācijām ar «Cisco» LEAP atbalstu.
  • Līdz 128 MB ROM atmiņas un līdz 128 MB RAM.
  • Integrētais Wi-Fi (802.11b) ļauj pieslēgties internetam, e-pastam un korporatīvajiem datiem gan birojā, gan ārpus tā.
  • Integrētais Bluetooth nodrošina bezvadu pieslēgumus ar citām Bluetooth iekārtām, ieskaitot mobilos tālruņus, printerus, austiņas un klaviatūras.
  • «iPAQ Backup» droši dublē lietojumprogrammas un datus; automātisko dublēšanu var iestatīt attiecībā uz laiku vai akumulatora lādiņu un saglabāt dublējumu atmiņā, «iPAQ File Store» vai atmiņas kartē.
  • Izņemams un uzlādējams litija jonu akumulators (1440 mAh — «hx2410» un «hx2750», 920 mAh — «hx2110»); iebūvētais akumulators ļauj lietotājiem ātri apmainīt akumulatorus, nezaudējot datus.
  • 3,5 collu TFT QVGA 64 tūkstošu krāsu displejs nodrošina lielāku attēla izmēru un augstākas kvalitātes attēlu nekā tālruņu displeji.
  • Visi plaukstdatoru aksesuāri, ieskaitot standarta un paplašinātos akumulatorus, irbuļus, spraudņus un AC lādētājus, ir saderīgi visiem modeļiem.

«HP iPAQ hx2110» vidējā mazumtirdzniecības cena Latvijā būs 230 latu, «HP iPAQ hx2410» — 293 latu, savukārt «HP iPAQ hx2750» — 373 latu (visas cenas norādītas bez PVN). Jaunie plaukstdatori Latvijā būs pieejami šā gada janvāra beigās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp