Pie Arēnas Rīga protestēs pret brāļu Zapašniju dzīvnieku cirku

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dzīvnieku brīvība

Iebilstot pret dzīvnieku izmantošanu cirkā, svētdien, 12. jūnijā, plkst. 15.00-18.00 pie Arēnas Rīga notiks protesta akcija pret brāļu Zapašniju cirka izrādēm, kurās tiek izmantoti Āfrikas lauvas, baltie un Usūrijas tīģeri, TVNET uzzināja biedrībā «Dzīvnieku brīvība».

«Dzīvnieki ir pelnījuši cieņpilnu attieksmi un pilnvērtīgu dzīvi – to mūsdienās atzīst arvien vairāk cilvēku,» norāda biedrības «Dzīvnieku brīvība» valdes locekle Katrīna Krīgere. «Cirka nedabiskā vide, šaurie, nepiemērotie krātiņi, transportēšana, nežēlīgā dresūra un stress padara dzīvnieku dzīvi cirkā ciešanu pilnu. Turklāt mūsdienās ir plaši pieejamas visdažādākās izklaides formas, kas nav saistītas ar dzīvnieku ciešanām.»

Ņemot vērā zinātnieku un veterinārārstu atzinumus par nenovēršamām dzīvnieku labturības problēmām cirkos, daudzās Eiropas valstīs savvaļas sugu dzīvnieku izmantošana cirkos jau ir aizliegta. Pēdējos gados jautājums par savvaļas sugu dzīvnieku izmantošanas aizliegumu cirkos ir aktualizējies arī Latvijas kaimiņvalstīs – Igaunijā, Lietuvā un Polijā.

Pēc daudziem organizācijas «Dzīvnieku brīvība» rīkotiem protestiem pret dzīvnieku cirku Latvijas Pārtikas un veterinārais dienests 2015. gada nogalē atbalstīja Eiropas Veterinārārstu federācijas aicinājumu aizliegt savvaļas sugu dzīvnieku izmantošanu ceļojošos cirkos. Zemkopības ministrija darba grupā ar dzīvnieku aizsardzības organizācijām un atbildīgajām valsts iestādēm jau ir izstrādājusi likumprojektu, kas drīzumā tiks skatīts Saeimā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu