Foto: «IBM»

Kompānija «IBM» nākusi klajā ar jaunu mobilo datoru «ThinkPad T43» un tā mobilās grafiskās darba stacijas versiju «T43p».

Jaunie modeļi tiek piedāvāti divās versijās: ar izdalītu grafisko karti un integrētu grafiku uz datora sistēmplates. Integrētie modeļi paredzēti klientiem, kas fokusējas uz biznesa aplikācijām, un tie nodrošina sniegumu, kas neatpaliek no dažām iepriekšējo paaudžu izdalītajām grafiskajām kartēm.

Galvenie uzlabojumi «T43» un «T43p» ir augstāka veiktspēja, uzlabota drošība un lietošanas ērtums, jaudīgāka grafika, kā arī jauninājumi «ThinkVantage» tehnoloģijās, arī «Rescue and Recovery 2.0» ar «Antidote Delivery Manager». «Antidote» pasargā «ThinkPad» mobilos datorus un «ThinkCentre» galddatorus pret vīrusiem brīdī, kad klientu datori pieslēdzas tīklam, bet vēl nav uzstādīti jaunākie «Windows» ielāpi. Tā sevī ietver startēšanas vidi, kas var tikt izmantota jauninājumu uzstādīšanai pirms datora ielādes. Tādējādi ir iespējams veikt darbības ar klientu datoriem pat tad, ja operētājsistēmu ir jau bojājis vīruss.

Informācijas aizsardzību no nesankcionētas piekļuves nodrošina integrēts pirkstu nospiedumu lasītājs (atsevišķiem modeļiem), kas komplektā ar «IBM Password Manager» programmatūru un iebūvēto «Embedded Security Subsystem» ļauj lietotājiem to viegli lietot. «IBM» pirkstu nospiedumu identifikators ļauj ar pirkstu nospiedumu aizstāt datora ieslēgšanas, cietā diska un «Windows» paroles.

Datoros izmantoti jaunākie «Intel» procesori un mikroshēmojumi ar 533 MHz ātru sistēmas kopni, DDR2 533 MHz atmiņu un «Express Card» un «PCI Express» arhitektūru. Jaunie 533 MHz «Pentium M» procesori strādā ar takts frekvenci līdz 2,13 GHz un padara «ThinkPad T43» līdz 15% ātrāku nekā tā priekšgājēju «T42».

Daļā «ThinkPad T43» modeļu izmantota integrētā «Intel Graphics Media Accelerator 900» grafiskā karte, kas ir pietiekami jaudīgs un vienlaikus ekonomisks risinājums. Lai iegūtu paaugstinātus grafiskās veiktspējas rādītājus, lietotāji var izvēlēties «ATI  Radeon X300» vai «ATI Mobility FireGL V3200» videokartes.

«T43» un «T43p» ir pirmie «ThinkPad» datori, kuros izmantota «PCI Express» arhitektūra ar «ExpressCard». «IBM» ir ievērojama loma šā standarta ieviešanā un «ExpressCard» radīšanā. Tā ietver «PCI» savietojamību, kas atvieglo vieglu pāreju uz jaunu aparatūru, vienlaikus ļaujot programmatūrai izmantot «PCI Express» tehnoloģijas priekšrocības.

«ThinkPad T43» būs pieejams februāra otrajā pusē, un tā cena būs, sākot ar 1499 ASV dolāriem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp