Šodien Rīgā notiek Latvijas mazākumtautību skolu vecāko klašu skolēnu salidojums, kura gaitā plānots pieņemt aicinājumu skolēniem vērsties pret izglītības reformu, kas paredz pakāpenisku pāreju uz mācībām valsts valodā visās valsts finansētajās skolās, aģentūrai LETA pastāstīja krievu skolu aizsardzības štāba pārstāvis Genadijs Kotovs (PCTVL).

Rīgas krievu skolu iniciatīvas grupas organizētajā salidojumā piedalās aptuveni 400 8. līdz 12. klašu skolēnu, norādīja Kotovs. Pasākumā esot pārstāvētas 46 Rīgas skolas, taču piedaloties arī skolēni no lielāko Latvijas pilsētu skolām.

Kotovs informēja, ka ir izveidotas darba grupas, kas diskutē par izglītības reformu. Salidojuma noslēgumā paredzēts pieņemt rezolūciju ar aicinājumu skolēniem ieņemt aktīvu nostāju izglītības reformas jautājumā.

Rīgas skolu iniciatīvas grupas iepriekš izplatītajā aicinājuma projektā skolēni tiek mudināti diskutēt par reformu klasē un draugu lokā, kā arī piedalīties mītiņos un protesta akcijās un veidot iniciatīvas grupas. Skolēni aicināti paust aktīvu nostāju pret notiekošo reformu un, piemēram, sarunāties krieviski, arī iepērkoties veikalā.

Tāpat salidojuma gaitā paredzēts pieņemt aicinājumus Eiropas Savienības struktūrām, Izglītības un zinātnes ministrijai un Satversmes tiesai. Skolēni arī tiek aicināti iesaistīties krievu skolu aizsardzības štāba rīkotajos pasākumos — 10. februārī paredzētajā piketā pie Saeimas un 26. februārī plānotajā krievu skolu aizstāvju kongresā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp