Sabrucis bebru dambis izraisa piesārņojumu Platonē

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens /LETA

Jelgavas novada Platonē pirmdienas vakarā noplūdusī nezināmās izcelsmes viela nav kaitīga videi un, visticamāk, negadījums saistīts ar sabrukušu bebru dambi, ziņo Valsts vides dienests (VVD).

«Inspektori vakar devās apsekot teritoriju un konstatēja, ka ūdens virskārtai ir neraksturīgi balti, putaini veidojumi, tāpēc ugunsdzēsēji uzlika aizturošas bonas, lai attīrītu ūdeni no piesārņojuma,» skaidroja VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Jūlija Ņikitina.

Notikuma vietā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki šorīt atkārtotu izplūdumu nav konstatējuši, tāpēc netiks ņemti ūdens paraugi analīzēm. Arī izvērtējot piesārņojuma ietekmi uz Lielupi, pieņemts lēmums izņemt iepriekš izvietotās bonas no Platones.

Piesārņojuma cēlonis, visticamāk, saistīts ar ūdens dzīvnieku un dabas pārmaiņām. «Mums ir vairākas versijas, bet visdrīzāk tas saistīts ar bebru dambja sabrukšanu, kura rezultātā upes saduļķojums nonācis virspusē,» skaidroja Ņikitina. Viņa arī piebilda, ka vielas daudzums ūdenī ir minimāls un videi nekaitīgs.

Pirmdien vakarā VUGD darbinieki upē izvietoja peldošus aizsprostus apmēram 20 metru garumā, lai ierobežotu nezināmās vielas izplatīšanos ūdenī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu