Vaksholmas pašvaldības līgums ar «Laval un partneri», visticamāk, tiks atsaukts

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viss liecina, ka Vaksholmas pašvaldības līgums ar latviešu būvfirmu «Laval un partneri» par Sēderfjērdes skolas būvniecību Vaksholmā tiks abpusēji atsaukts. Lēmumu Vaksholmas pašvaldība plāno publiskot šodien, jo jāprecizē detaļas un jāsagaida politisks apstiprinājums, šodien ziņo laikraksts «Diena».

«Skolas būvniecībai ir jāatsākas, mēs vairs ilgāk gaidīt nevaram,» atzina Vaksholmas pašvaldības direktore Jērda Joansone. Pašvaldība nolīgusi konsultāciju firmu, kas kopīgi ar «Laval un partneri» un pašvaldības pārstāvjiem izvērtēs padarīto darbu un iepirkto materiālu, lai, balstoties uz šo vērtējumu, piešķirtu uzņēmumam kompensāciju.

«Laval un partneri» advokāts un uzņēmējdarbības tiesību speciālists Kristers Lindgrēns skaidroja, ka kompensācijas lielums ir atkarīgs no būvobjekta pašreizējās vērtības un tā vēl nav skaidra. Paredzama arī vienošanās par būvfirmas apakšlīgumu pārslēgšanu. «Ir skaidrs, ka «Laval un partneri» kaut kāda kompensācija pienākas,» informēja Lindgrēns.

Nekāds Vaksholmas pašvaldības paziņojums «Laval un partneri» direktoru Guntaru Tiltiņu trešdien vēl nebija sasniedzis. «Mēs arvien mazliet ceram, ka blokādi atcels un darbus varbūt varēsim turpināt, bet šāds iznākums ir viena no iespējām. Pagaidīsim vēl vienu dienu,» sacīja Tiltiņš.

Zviedrijas celtnieku arodbiedrība «Byggnads» uzskata, ka līgumu vajadzēja atsaukt jau sākuma stadijā, kad kļuva skaidrs, ka Latvijas būvfirma zviedru koplīgumu parakstīt negrasās.

Kā ziņots, Zviedrijas Celtnieku arodbiedrība pieprasījusi apturēt skolas ēkas celtniecību Vaksholmā, jo Latvijas būvuzņēmums saviem celtniekiem nodrošinot pārāk zemu algu. Protestējot pret mūsu valsts uzņēmuma darbību, arodbiedrība sāka organizēt «Laval un partneri» boikotu.

Zviedrijas Darba tiesa decembra beigās noraidīja Latvijas būvuzņēmuma prasību pret Zviedrijas arodbiedrībām par uzņēmuma darbības kavēšanu. Lēmumu uzņēmuma advokāts apstrīdēja Augstākajā tiesā. Galīgais Darba tiesas lēmums varētu tiks paziņots pavasarī.

Janvāra sākumā «Laval un partneri» atzina, ka nevarēs atsākt darbu būvobjektā Vaksholmā, jo uzstājīgās arodbiedrības blokādes dēļ tas nav iespējams.

Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP) Eiropas Komisijas prezidentam Žozē Manuelam Barozu iesniedzis Latvijas lūgumu izvērtēt Eiropas Savienības likumu ievērošanu Zviedrijā, kur tiek bloķēta Latvijas būvuzņēmuma darbība.

Arodbiedrības izraisītajā dīkstāvē Latvijas uzņēmums jau zaudējis miljoniem zviedru kronu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu